Broodjes, Wraps & OmeletLunchRecepten

Omelet met spinazie, tomaat en feta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 september 2015 4 Comments
omelet spinazie

Nu ik op woensdag regelmatig thuis aan het werk ben voor mijn blog, kan ik ook wat vaker iets warms klaar maken tijdens de lunch zoals een omelet. Stiekem vind ik dit super lekker, maar ik maak het niet heel vaak. Natuurlijk kun je een omelet ook koud meenemen naar je werk, maar dat deed ik voorheen niet terwijl het wel heel lekker is. Deze omelet zit bomvol groenten en eiwitten en is daarmee een goed vullende maaltijd.

Recept voor 2 personen:

  • 5 eieren
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram feta
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 2 el pijnboompitten (20 gram)
  • snuf chilipeper
  • peper & zout

Verwijder de steeltjes van de spinazie en snijd de tomaatjes in vieren. Bak de spinazie op middelmatig vuur tot deze is geslonken.

Kluts de eieren samen met de chilipeper en een beetje peper en zout. Verdeel de spinazie op de bodem van de pan en giet de eieren hier overheen. Verdeel de tomaatjes en feta over de pan en bestrooi met pijnboompitjes.

Doe een deksel op de pan en laat zo’n 5 tot 10 minuten gaar worden. Kijk af en toe even. Omdraaien is niet nodig.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 534,8 calorieën
42,5 gr eiwitten  – 4 gr koolhydraten – 33,9 gr vet

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

My Food Diary | serendipitive 25 april 2016 at 15:37

[…] Middags had ik gelukkig best wel trek dus ik maakte een omelet met feta, spinazie en tomaat van dit recept. ‘s Avonds maakte ik deze sushi bowl van sushirijst, avocado, nori vellen, komkommer en vis. […]

Reply
My Food Diary | serendipitive 25 april 2016 at 15:25

[…] kreeg ik trek dus ik maakte een omelet met spinazie, tomaat en saladekaas, licht gebaseerd op dit recept. ‘s Avonds maakte ik deze sushi bowl van sushirijst, avocado, nori vellen, komkommer en vis. […]

Reply
Sport en eetdagboek #29 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:38

[…] mijn ontbijtje stond te pruttelen op het vuur, heb ik ook een omelet gemaakt voor de lunch. Drie geklutste eitjes, spinazie, cherrytomaatjes en geitenkaas. Op smaak […]

Reply
Avatar
Marlotte 13 september 2015 at 09:48

Mmm, ik vind dit zo’n lekkere combinatie! Heerlijk met pijnboompitten ook, geeft zo’n lekkere bite.

Reply

Leave a Comment