Broodjes, Wraps & OmeletLunchRecepten

Omelet met rijst en groenten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 januari 2018 1 Comment
Omelet met rijst en groenten

Het eerste recept wat ik uit Eet als een atleet maakte was deze omelet met rijst en groenten. Ik plaatste hem op Instagram en iedereen vroeg massaal om het recept op Instastories. Het recept heb ik uiteindelijk iets aangepast en voor twee personen gemaakt, maar alle credits gaan dus naar de auteurs van Eet als een atleet. Ik vind deze omelet echt top, maar mijn vriend vond uiteindelijk dat er iets te weinig kruiden in zaten. Maar dat kun je natuurlijk naar eigen inzicht aanpassen.

Omelet met rijst en groenten

Voor 2 personen:

  • 6 eieren
  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 paprika
  • 3 handjes spinazie
  • 1 tomaat
  • 1 el zout
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Flink zwarte peper

Kook de rijst gaar in 10 minuten.

Kluts de eieren met de kruiden, zout en peper. Snijd de ui, paprika en tomaat in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin de ui en paprika een paar minuten tot deze iets zachter worden. Schep de spinazie en tomatenblokjes er doorheen en laat de spinazie slinken. Meng nu ook de gare rijst door de groenten en verdeel de groenten over de bodem van de pan. Schenk de geklutste eieren over de groenten en verdeel goed. Ik heb het mengsel nog één keer door geschept, goed verdeeld en daarna laten rusten. Doe een grote deksel op de pan als je die hebt en laat op laag tot middelhoog vuur in zo’n 10 minuten garen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 427 calorieën
22 gram eiwit – 27,1 gram koolhydraten – 24,8 gram vet

1 Comment

Lotte 21 januari 2018 at 18:41

Aanrader! Ik deed er nog wortel en champignons bij. Bedankt voor de tip!

Reply

Leave a Comment