Lifestyle

OERsterk eten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 april 2015 1 Comment
Oersterk eten

Een collegaatje van mij eet sinds een paar weken volgens het paleo principe. Ik had hier natuurlijk wel van gehoord, maar me er nooit zo in verdiept. Toevallig viel even later het boek OERsterk eten op mijn deurmat en werd het tijd om me te verdiepen in zogenaamde oervoeding. Dit is de oorspronkelijke voeding van de jager voordat de landbouw begon. De  basisbestanddelen van oervoeding zijn veel groente en fruit, eiwitten in de vorm van gevogelten, vis, paddenstoelen, eieren, noten en zaden, vetten in de vorm van boter, diverse soorten oliën, vette vis, noten of avocado. Granen, peulvruchten, aardappelen, melkproducten en suiker(vervangers) – met uitzondering van fruit en honing – worden vermeden.

OERsterk eten is het vierde boek van Richard de Leth en Jolanda Dorenbos, eerder verschenen al OERsterk, OERsterk leven en OERsterk koken. Het is een vooruitstrevend kookboek met o.a. ook aandacht voor zeegroenten, eetbare planten en insecten (liever niet voor mij!). Alle recepten worden per seizoen weergegeven en daarna komt nog een reeks van feestelijke recepten, smoothies, recepten met insecten en recepten met ‘vrienden van’.

Tussen de recepten door staan veel tips en achtergrond informatie. Zo wordt er iets verteld over Intermitting fasting: het overslaan van een maaltijd (af en toe!) om het natuurlijke ritme van schaarste en overvloed na te bootsen. Minder eten en minder vaak eten zorgen dat veel stofwisselingsfuncties worden versterkt. Maar wordt er ook ingegaan op koolhydraten, eiwitten, producten die je beter meer of minder kunt eten en seizoensgroenten.

De recepten zijn bijzonder, maar wel aansprekend. Ik blader vaak kookboeken door en kom dan veel van dezelfde recepten tegen. Dat heb ik bij OERsterk eten helemaal niet. Inmiddels heb ik het boek volgeplakt met post-its om snel de recepten die ik wil maken terug te kunnen vinden. Dit boek kost €27,50 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Laten we snel overgaan naar de foto’s, want dan zien jullie direct wat ik bedoel qua recepten!

Oersterk eten

Oersterk eten

Oersterk eten

Oersterk eten

Oersterk eten

Oersterk eten

Oersterk eten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Andrea 26 april 2015 at 18:38

Lijkt me een erg leuk boek!

Reply

Leave a Comment