SportWorkout

NTC Metabolic Boost Workout

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 mei 2014 3 Comments
kettlebell training
Wat een treurig weer vandaag, gisteren trouwens ook. Ik ben niet van suiker gemaakt, maar op dit soort dagen blijf ik toch het allerliefste binnen. Maar dat betekent niet dat er niet getraind kan worden.

Zoals ik al wel vaker heb verteld, ben ik fan van de NTC app. Normaal gesproken deed ik alleen de 15 minuten buik workouts, maar inmiddels heb ik me ook gewaagd aan andere workouts van 30 minuten waarbij je gewichten gebruikt. De reden hiervoor is dat ik wat meer krachttraining wil doen en niet zo’n zin heb in een duur sportschool abonnement op dit moment (wie weet verandert dat na de zomer). Dagen zoals vandaag zijn perfect voor een NTC training thuis!

Nu heb ik niet een hele kast vol met gewichten staan thuis, maar ik ben nu wel zo af en toe wat dingetjes aan het aanschaffen. De gewichten van de foto heb ik geleend van mijn broertje, hier kun je ook nog schijven op doen. Voor de volgende workout heb je dat echter niet nodig. En afgelopen week kocht ik een kettlebell. Ja, eentje van 10kg. Ik ga hem dan ook niet gebruiken voor mijn armen, maar met name voor core- en beenversterkende oefeningen. De kettlebell zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Een Kettlebell Workout is gebaseerd op een oud Russische trainingsvorm. De trainingen zijn kort maar intensief en stimuleren vetverbranding en het ontwikkelen van sterkere, strakkere spieren.

De workout die ik momenteel bovenaan heb staan is de “Metabolic boost workout”, een 30 minuten durend circuit om kracht, snelheid en een sterke core te ontwikkelen. Je vindt deze training onder “Get Lean > Advanced”. Dit is een training waar slechts een paar kettlebell oefeningen in zitten. Er is ook een volledige kettlebell training, maar daar is mijn 10kg kettlebell op dit moment iets te zwaar voor. Het liefst sluit ik deze training af met nog wat buikspieroefeningen die ik zelf heb samengesteld. Je kunt de training makkelijk zelf doen door de app te downloaden, maar hieronder heb ik ook nog even kort omschreven wat precies de oefeningen zijn:

 • 2 minuten touwtjespringen
 • 1 minuut torso twist
 • 90 seconden down dog naar cobra (deze is zo fijn om je spieren op te rekken!)
 • 2x 1 minuut kettlebell deadlift afgewisseld met 2x 30 seconden squatjumps

trainen kettlebell

 • 5x 30 seconden kettlebell swing, afgewisseld met 5x 30 seconden plank (om het zwaarder te maken beweeg je heen en weer, van voor naar achter.

kettlebell training

 • 30 seconden rust
 • 30 seconden power opdrukken (met een sprongetje ertussen)
 • 30 seconden lunge jump
 • 30 spider woman swivel hips (klik hier voor een kort fimpje)
 • 1 minuut burpee
 • 90 seconden langzame side kick
 • 1 minuut plank met gewicht optrekken en een frogger

kettlebell training

 • 1 minuut lunge jump in combinatie met spider women swivel hips
 • 30 rust
 • herhaal vanaf Power opdrukken
 • 2x 1 minuut crunch met daartussen 2x 1 minuut plank
 • 30 seconden childs pose
 • 90 seconden down dog naar cobra

De kettlebell kocht ik bij Sportbay. Ik ga m’n workout van vandaag even doen! Morgen moet ik hardlopen of het nu regent of niet, laatste duurloopje (10 a 15km) voor de halve marathon van volgende week.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Alle ins en outs rondom de kettlebell - Eat.Run.Love. 4 maart 2015 at 00:41

[…] een ver verleden heb ik wel eens kort iets over een kettlebell geschreven, maar ik heb er nooit echt uitgebreid aandacht aan besteed terwijl het momenteel wel […]

Reply
Onmisbare attributen om thuis te trainen - Eat.Run.Love. 16 november 2014 at 22:12

[…] te licht worden, verkoop ze dan via Marktplaats en koop zelf weer zwaardere gewichten! Een kettlebell is by far mijn favoriete gewicht om mee te trainen. Dit attribuut is erg veelzijdig, maar vooral […]

Reply
Het geheim voor ronde billen - Eat.Run.Love. 24 september 2014 at 22:21

[…] van. Deze oefening lijkt er enigszins op. Weet je niet wat een kettlebell swing is? Lees dan even dit artikel terug. In dit artikel laat ik ook zien wat deadlift is, een oefening die ook erg goed is!   De […]

Reply

Leave a Comment