DinerEatGranenReceptenVlees

Noedels met kip en pindasaus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 september 2016 2 Comments
noedels met kip

Stiekem ben ik dus niet zo dol op Aziatisch eten, maar omdat mijn vriend er heel erg van houdt eten we het toch af en toe. En ik begin het steeds meer te waarderen. Deze noedels met kip en pindasaus bijvoorbeeld vind ik een groot succes! Een ideale maaltijd voor wanneer je in het begin van de avond hebt gesport en daarna nog wilt eten want het is én snel klaar én bevat heel veel eiwitten. Perfecte herstelmaaltijd dus.

Noedels met kip en pindasaus voor 3 personen: 

  • 225 gram zilvervliesrijstnoedels (Fair Trade heeft deze bij AH)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 paprika
  • 4 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 gram verse gember, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 el wokolie
  • 30 gram pindakaas
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 2 el water
  • 30 gram pinda’s
  • koriander om te garneren

Maak een pindasaus van de knoflook, gember, sojasaus, wokolie, pindakaas, witte wijnazijn en water. Klop goed los in een grote schaal en zet apart.

Bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin en laat verder garen. Trek deze daarna met een vork uit elkaar. Bak de paprika heel kort even aan zodat de ergste kou er vanaf is. Doe dit samen met de gesneden lenteuitjes bij de pindasaus.

Kook de noedels volgens de verpakking gaar en schep door de kip, groenten en pindasaus. Garneer met gehakte pinda’s en koriander.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 604 calorieën
32 gram eiwit – 70,8 gram koolhydraten – 20,6 gram vet

noedels met kip

image_print

2 Comments

Jannie 26 september 2016 at 19:10

hooi,

Klopt die 30 ml azijn wel? Ik had 15 gedaan omdat het mij al vrij veel leek, maar alsnog erg zuur geworden :).

Gr,
Jannie

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 26 september 2016 at 19:19

Oh dat is vreemd, het is namelijk echt 30 ml (circa 3 eetlepels). Wij vonden het in ieder geval niet zuur, misschien zit er ook nog verschil in soort witte wijnazijn (ik heb nu van Lidl)? Normale azijn is sowieso een stuk zuurder. Dus kan me voorstellen dat daar nog een verschil in zit. Jammer dat je het te zuur vond!

Reply

Leave a Comment