LovePersoonlijk

Nieuwe lay-out!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 juni 2014 12 Comments
nieuwe layout-nieuw

Als je vandaag op Eat.Run.Love terecht komt, valt je als het goed is iets op. De blog heeft een nieuwe, frisse en verbeterde lay-out! En ik ben er ontzettend blij mee. Al een tijdje liep ik met de gedachte om een nieuwe lay-out te maken. Ik liep bij mijn oude blog lay-out tegen een aantal muurtjes op en begon me er steeds meer aan te storen. Dus het knutselen achter de schermen is begonnen en eigenlijk ging het allemaal relatief snel.

Je kunt het beste zelf even rond klikken om de verbeteringen te zien, maar ik zal ook even kort toelichten wat voor mij de belangrijkste verbeteringen zijn (naast de nieuwe vormgeving).

Aangepaste menu’s
Ik kwam er achter dat mijn menu niet heel fijn werkte, soms schreef ik een artikel die wel goed bij de blog paste, maar die ik nergens onder kon categoriseren. Ik heb daarom gekozen om de blog in te delen op ||Eat ||Run ||Love en daaronder diverse subcategorieën te hangen. Zo vind je onder ||Eat; nieuws, recepten, powerfoods, keukenhulpjes, hotspots en eetdagboeken.

Betere structuur recepten
Ik weet dat veel bezoekers naar mijn blog komen voor de recepten, maar deze waren op de oude lay-out niet goed vindbaar. Daarom heb ik nu onder de categorie Recepten nog een subcategorie gehangen met de diverse gelegenheden. Ook zal ik onder het artikel beter vindbare tags plaatsen zoals Salade, Vlees, Vegetarisch, Pasta etc. Deze zijn aanklikbaar via de tagcloud helemaal onderaan de blog.

Reacties achterlaten
Het achterlaten van reacties verliep vaak niet helemaal soepel, je kon anoniem een bericht achterlaten (maar dat moest je een capta invullen) of via een Google account. Als je de blog via mobiel bezocht, kon je helemaal geen comment achterlaten. Niet handig! Nu kun je een comment heel eenvoudig achterlaten door je naam en e-mail (niet zichtbaar voor anderen) in te vullen.

Mobiel uiterlijk
De website is nu mobiel ook goed bereikbaar en leesbaar. Je kunt op een categorie klikken, zoeken en een comments achterlaten.

Dat waren wel de belangrijkste dingen! Ik ben heel benieuwd wat jullie van de nieuwe lay-out vinden, mochten jullie nog gekke dingen tegenkomen laat het dan vooral weten. Ik ben nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en alle berichten goed te categoriseren. Helaas is dat is helaas niet automatisch gebeurd bij het inladen van alle blogberichten. Ondanks dat heb ik besloten om wel over te gaan met de blog, omdat ik anders iedere keer 2 berichten moest opmaken, 1 voor de oude en 1 voor de nieuwe lay-out (de foto’s hebben bijvoorbeeld ook een ander formaat). De komende tijd ben ik hier dus nog heel druk mee, dus wellicht vind je nog niet alle recepten onder de juiste categorieën.

Ook zijn helaas niet alle recente comments meegekomen, ik heb deze dus niet verwijderd! Ik zou de winnaar van het TotalFit kussen vandaag bekend maken, maar zal dit nu vrijdag doen zodat iedereen de kans heeft een comment achter te laten. Kijk dus even of jouw comment er nog tussen staat, zo niet reageer dan even nog een keer. Excuus alvast hiervoor! 

Veel plezier met kijken en lezen en ik kijk uit naar jullie comments!!!