SportSportswear & gear

New in || Nike Fuelband SE

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 augustus 2014 6 Comments
nike fuelband se

Voor wie zich intensief bezighoudt met sport en lifestyle zal de Nike Fuelband geen onbekende armband zijn. De allereerste versie kwam begin 2012 op de markt en eind 2013 is de SE (second edition) gelanceerd. Was deze eerst niet verkrijgbaar in Nederland, inmiddels is de Fuelband gewoon te koop. Al een tijdje liep ik verlekkerd te kijken naar mensen met een Fuelband, maar ik vond het toch aan de prijzige kant voor een activity tracker. Bovendien is de app die erbij hoort niet beschikbaar voor een Samsung telefoon. Ik was dus ook blij verrast toen ik vorige week de Fuelband ontving om te testen. Wat ik ervan vind? Dat lees je hieronder!

Allereerst natuurlijk de grote vraag, hoe werkt de Fuelband. Tenminste, ik denk daar zelf niet zo lang over na, want het werkt toch gewoon. Maar mijn vriend was toch wel erg benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat, dus we hebben het even opgezocht. De Nike Fuelband maakt gebruik van een “accelerometer”, een meetapparaat dat versnelling kan registreren en meten. Dat wetende kun je ook al vrij snel concluderen dat hoe intensiever je beweegt hoe meer punten je krijgt.

nike fuelband se

Nike werkt namelijk met zogenaamde Fuelpoints, voor mij nog steeds een beetje ongrijpbaar, maar voor elke activiteit krijg je een aantal punten. Op het moment dat je de Fuelband gaat installeren op Nike+, kun je instellen hoeveel fuelpoints je op een dag wilt halen. Ik heb dit zelf ingesteld op 3000 fuelpoints, een aantal wat je op een normale dag moet kunnen halen.

Daarnaast houdt de Fuelband het aantal stappen, calorieën en gewonnen uren bij. De stappen spreken voor zich, dit zijn gewoon het aantal stappen dat je gedurende een dag zet (ik ben tot de conclusie gekomen dat het aantal stappen ruim het dubbele is van de fuelpoints – ong. 60% meer). De calorieën worden gemeten door middel van een algoritme op basis van de energie die je verbruikt als je beweegt. En de gewonnen uren zijn een zogenaamde motivatie om meer te bewegen gedurende een dag: je wint een uur als je 5 minuten achtereenvolgend 6 of meer Fuelpoints per minuut verdient.

Al deze informatie kun je zien als je inlogt op Nike+  of op de Fuelband app. En dat is gelijk het allergrootste nadeel voor mij, deze app is namelijk niet compatible voor de Samsung S4. Heel erg jammer want daardoor heb ik wel het gevoel dat ik niet het optimale uit de Fuelband haal. Ik kijk nu natuurlijk regelmatig op de website, maar denk stiekem dat dit snel minder zal worden. Ook vind ik het jammer dat hij niet waterdicht is, tenminste, je kunt er wel mee douchen maar niet mee zwemmen. En juist tijdens het zwemmen verdien je ook aardig wat fuelpoints lijkt mij!

De afgelopen dagen heb ik een beetje bij gehouden hoeveel fuelpoints ik per activiteit krijg, dit doe je door een ‘sessie’ te starten. Je houdt de knop lang ingedrukt en dan verschijnt er START in het scherm, als je dan nog een keer drukt dan begint de sessie. Je eindigt de sessie door weer de knop lang ingedrukt te houden tot er END verschijnt en dan nogmaals te drukken. Na de sessie verschijnt direct hoeveel fuelpoints je hebt verdiend.

  • 10 km hardlopen (hoog tempo) – 2500 Fuelpoints
  • 1 uur Bootcamp – 1395 Fuelpoints
  • 1,5 uur Ashtanga Yoga – 222 Fuelpoints
  • 35 min wandelen (met hond) – 500 Fuelpoints
  • 15 min fietsen – 300 Fuelpoints

Mijn eindoordeel? Een leuk hebbedingetje en toch wel motiverend om extra stappen te zetten. Zo krijg ik op een normale werkdag, zonder veel extra inspanning slechts 1600 fuelpoints. Ik moet daar dus wel echt wat activiteit aan toevoegen om aan de beoogde 3000 te komen. Nu vind ik dat niet elke dag een must, maar ik denk toch na of ik niet nog even een blokje om zal lopen. Ook is het leuk dat je je fuelpoints kunt delen met vrienden en zelf doelen kunt instellen.

De Nike Fuelband is sinds vrijdag verkrijgbaar in de Nederlandse Nike Stores voor €99. Zijn jullie al bekend met de Nike Fuelband en wat vinden jullie ervan? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
Adah Lathen 11 januari 2015 at 03:42

Hey. Ik volg je blog nu al even, en ik wou je laten weten dat ik ernorm veel houdt van de artikels die je post, vooral omdat er niet echt veel belgische blogs zijn over afvallen hehe. Ik hoop dat je zo verder blijft doen :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 11 januari 2015 at 22:36

Dank je wel voor je compliment Adah!

Reply
Avatar
Eline 10 augustus 2014 at 16:36

Ik wil ook graag een activity tracker maar deze lijkt me niet zo handig met die fuel points eerlijk gezegd.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 10 augustus 2014 at 23:46

Ben ik wel met je eens. De Fuelpoints zijn erg ongrijpbaar. Vandaag ben ik bijvoorbeeld de hele dag in de weer geweest en heb ik toch het gevoel dat ‘ie niet heel goed meet. Ik zou graag de Jawbone Up een keer willen testen, daar hoor ik positieve verhalen over!

Reply
Avatar
Marijke 10 augustus 2014 at 12:43

Ik gaf hem vorige kerst cadeau aan mijn vriend. Hij heeft een iphone en die app maakt het toch wel wat interessanter. Na een intervaltraining of een trailrun ed. is het leuk om die grafiek op je gsm te zien. Ik zou hem ook wel graag willen, maar heb geen iphone en dat houdt mij toch ook tegen, want dan haal je er zeker minder uit omdat je dan altijd op de pc moet. Het motiveert mijn vriend wel om extra te bewegen en doet hij af en toe voor het slapengaan wat sit-ups of andere oefeningen omdat hij nog 200 punten nodig heeft om zijn goal te halen, grappig zicht!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 10 augustus 2014 at 23:45

Ja het draagt zeker bij aan een actievere houding, ik probeer toch ook net iets meer te bewegen. Maar ik vind het wel echt een groot nadeel dat hij niet compatible is met mijn telefoon.

Reply

Leave a Comment