GranenOntbijtRecepten

Mug cake met mango en kokos

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 februari 2017 1 Comment
mug cake met mango en kokos

Druilerige dagen vragen om zomerse ontbijtjes! Ik had nog een halve mango op de fruitschaal liggen en wist even niet wat ik er mee zou gaan doen. Normaal gesproken neem ik kwark of overnight oats, maar daar vond ik het echt te koud voor. Een mug cake maak ik heel vaak, maar altijd een beetje anders. Ik besloot hem dit keer dus een tropisch tintje te geven met kokos, want mango en kokos is altijd een goede combinatie toch? En het is ook nog eens heel makkelijk om klaar te maken!

Mug cake met mango en kokos

Voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 10 gram geraspte kokos
  • 1 kleine banaan (85 gram)
  • 1 ei
  • 20 gram krenten
  • 80 gram verse mango

Pureer de banaan samen met de havermout, kokos en het ei. Schep dit beslagje in een ovenvast bakje en spatel de krenten er door heen. Zet in de magnetron (100%) voor 4 minuten en je zult zien dat er een heerlijke mug cake uit komt!

Snijd de mango en blokjes en serveer samen met de mug cake. Eet smakelijk!

Voedingswaarde mug cake met mango en kokos: 480,6 calorieΓ«n
13,8 gram eiwit – 69,2 gram koolhydraten – 14,3 gram vet

mug cake met mango en kokos

image_print

1 Comment

Eet en sportdagboek #64 - Eat.Run.Love. 27 februari 2017 at 07:00

[…] slecht geslapen, dus dat hakt er lekker in. Na wat opstartproblemen, de eerste Open WOD bekijken, een mugcakeΒ en een wandelingetje van 15 min (mijn fiets staat nog op kantoor) kom ik aan op kantoor. Het is […]

Reply

Leave a Comment