EatReceptenZoete tussendoortjes

Mueslibrood

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 mei 2016 5 Comments
mueslibrood
Advertisement

Eigenlijk ziet mijn weekend er vaak hetzelfde uit qua sporten; op zaterdagochtend een lesje CrossFit en op zondag een duurtraining. De ene keer is dit een lange duurloop, de andere keer stap ik op de racefiets. Soms train ik alleen, maar vaak ook samen met iemand. Het is daarvan afhankelijk hoe laat ik op sta en of ik direct de deur uit moet rennen of de tijd heb om een uitgebreid ontbijtje te maken. Ik vind het heerlijk op zaterdag en / of zondag in de keuken te staan om lekkere dingen te maken en de week voor te bereiden. Dit mueslibrood is typisch een voorbeeld van een brood wat ik op zaterdag maak en dan zondagochtend makkelijk kan eten als ik vroeg de deur uit ga voor een gezamenlijke training.

Met twee plakjes heb ik een perfect sportontbijt; vooral veel koolhydraten (echt heel hard nodig bij een duurtraining) en iets minder vetten en eiwitten. Persoonlijk vind ik het heerlijk om er een lekkere laag Lurpak op te doen, dit maakt het mueslibrood nog net wat smeuïger. Een eenvoudige combinatie maar meer heeft dit natuurlijk mueslibrood ook niet nodig.

Mocht je Lurpak niet kennen, dan raad ik je aan direct naar de winkel (Albert Heijn of Jumbo) te rennen. Vorig jaar kwam ik in aanraking met Lurpak tijdens een Deense boter masterclass, in dit artikel leg ik ook het verschil tussen roomboter en margarine uit. Zo is het bereidingsproces anders en bevat boter aanzienlijk minder ingrediënten. Kijk zelf maar eens op het etiket van Lurpak Smeerbaar en een willekeurige margarine.

Tijdens de masterclass ontdekte ik ook dat Lurpak een echt natuurproduct is en dat zelf boter maken heel eenvoudig is. Je hebt alleen room en zuursel (uit melk) nodig. Bij Lurpak Smeerbaar wordt er alleen wat raapzaadolie toegevoegd, waardoor het direct uit de koelkast smeerbaar is. Ideaal! In tegenstelling tot veel andere boters, wordt Lurpak gemaakt van alleen verse room. Dit proef je duidelijk terug in de fris-romige smaak. Ook zorgt het voor een lekkere structuur.

Ja, ik ben echt heel erg fan, en nu over naar het recept!

mueslibrood

Mueslibrood, 12 plakken:

  • 250 gram volkorenmeel
  • 300 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram krenten
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram pompoenpitten
  • 90 gram havervlokken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix met een handmixer de meel, amandelmelk, eieren, kaneel, bakpoeder en het snufje zout tot een glad beslag.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng deze samen met de krenten, pompoenpitten en 75 gram havervlokken. Spatel dit gedroogd fruit mengsel door het beslag. Je zult merken dat het vrij dik en kleverig beslag is.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, maak hiervoor het bakpapier nat en knijp goed uit. Zo kun je het bakpapier goed vormen in de cakevorm. Stort het beslag in de cakevorm en strijk glad aan de bovenkant. Verdeel nu de overgebleven 15 gram havervlokken over het mueslibrood en bak in 45 minuten af.

Laat goed afkoelen, besmeer met een laag Lurpak Smeerbaar en geniet!

Voedingswaarde per plak (zonder Lurpak): 186,5 calorieën
6,0 gram eiwit – 29,1 gram koolhydraten – 3,9 gram vet

mueslibrood

mueslibrood

♦ Dit artikel is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer ♦

5 Comments

Ruth 20 augustus 2017 at 16:06

vandaag de muesllibrood gemaakt. alleen ik heb speltmeel voor gebruikt.
is lekkere gemakkelijke receopt. ga het vaker deze rececpt maken. .:)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 augustus 2017 at 18:29

Ah wat goed om te horen, heerlijk!

Reply
Appel kaneel brood - Eat.Run.Love. 15 september 2016 at 07:00

[…] Eat.Run.Love. Dit keer ging ik aan de slag met een appel kaneel brood. De basis is het populaire mueslibrood geweest, dus als je van dit broodje houdt én je houdt van appel, dan weet ik zeker dat je deze ook […]

Reply
Sport en eetdagboek #50 - Eat.Run.Love. 6 juni 2016 at 07:00

[…] ik om half 7 naast mijn bed voor een lesje CrossFit. Ik eet een stukje van mijn nieuwe favoriete mueslibrood en fiets daarna snel naar de box. Om 1 minuut voor 7 sta ik binnen en kunnen we aan de slag met […]

Reply
Roggebrood met rosbief - Eat.Run.Love. 5 juni 2016 at 05:02

[…] week zondag plaatste ik een to go ontbijtje dat ideaal is wanneer je op zondag vroeg de deur uit gaat voor je duurtraining. Dat betekent ook […]

Reply

Leave a Comment