LoveMotivatie

Motivatie #5 || Train met elkaar

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 maart 2015 4 Comments
train met elkaar

De afgelopen weken hebben jullie al een aantal motivatie artikelen kunnen lezen op Eat.Run.Love. Van het vinden van de juiste workout tot het trainen voor een event en het maken van een weekplanning. Vandaag voorlopig het laatste motivatie artikel en die gaat helemaal over het trainen met iemand anders. Als je namelijk train met iemand of in groepsverband is de kans dat je afhaakt vele malen kleiner. Daarnaast wil je je natuurlijk niet laten kennen, en ga je voor het maximale.

Trainen met een maatje

Hardlopen en trainen in de sportschool zijn in de basis individuele sporten. Indien het ontbreekt aan motivatie kan het een goed idee zijn om af te spreken met een trainingsmaatje om te zorgen dat je toch gaat. Spreek bijvoorbeeld één keer in de week af met een vriendin om samen hard te lopen en train de rest van de week wel alleen.

Trainen in groepsverband

Een andere optie is natuurlijk om in groepsverband te trainen, bijvoorbeeld een bootcamptraining. Deze trainingen worden inmiddels door het hele land aangeboden. Tijdens een bootcamp wordt je gemotiveerd door een trainer en zul je zien dat je meer kan en dieper gaat dan wanneer je alleen traint. Je wilt tenslotte niet minder lijken dan de rest. Ook kun je natuurlijk mee doen in de sportschool aan een groesples, bijvoorbeeld bodypump of steps.

Trainen met een personal trainer

Heb je wat meer geld te besteden en wil je een op maat gemaakt schema? Dan is een trainen met een personal trainer een goede optie. Het is absoluut best prijzig, maar de resultaten zijn er vaak wel naar. Een personal trainer maakt een trainingsschema helemaal naar jouw wens en pusht jou elke training tot het uiterste. Een goede personal trainer maakt ook trainingen die je zelf thuis of in de sportschool kunt uitvoeren en kijkt vaak mee naar je voedingspatroon. Ik heb zelf een tijdje met een personal trainer getraind en was heel erg te spreken over de resultaten.

Nog steeds lijkt het me ontzettend leuk om een aantal bezoeksters van Eat.Run.Love. te ontmoeten tijdens een training, op dit moment ben ik dan ook bezig om samen met iemand anders een hele leuke special op te zetten. Stay tuned!

Lees ook:
Motivatie #4 || Houd van jouw workout
Motivatie #3 || Maak een weekplanning
Motivatie #2 || Train voor een leuk event
Motivatie #1 || Zoek een workout die bij je past

4 Comments

Samen trainen zorgt voor betere resultaten - Eat.Run.Love. 10 november 2015 at 07:01

[…] van dit jaar heb ik een aantal motivatie artikelen geschreven om je doelen te bereiken; een van de artikelen ging over het samen trainen. Dit ging met name over de vorm waarin je samen kunt trainen, vandaag wil ik dieper met jullie […]

Reply
Eline 2 maart 2015 at 19:13

Als je in een keer in zeeland bent kom je dan bij mij trainen, je bent van harte welkom!

Reply
Nathalie 2 maart 2015 at 16:15

Hele goed tip! Bij mij hielp dit echt. Anderhalf jaar geleden heb ik me samen met een vriendinnetje ingeschreven voor de sportschool. Helaas kan zij niet meer, nu is het toch een grotere drempel om opnieuw te gaan. Groepslessen vind ik ook super leuk! Maar het liefst zou ik een nieuw super fanatiek sportmaatje hebben! Ik ben benieuwd naar je plannen!

Reply
Danielle 2 maart 2015 at 09:32

Oh ik ben benieuwd! Ik train nu voornamelijk alleen maar het lijkt mij wel leuk om eens samen met iemand te gaan trainen!

Reply

Leave a Comment