LoveMotivatie

Motivatie #2 || Train voor een leuk event

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 februari 2015 4 Comments
train voor een event

Vorige week maandag konden jullie alles lezen over het vinden van de perfecte workout voor jou. Om voldoende motivatie te vinden of behouden, is het goed om een sport te zoeken waar jij blij van wordt. Daarnaast kan het ook goed helpen om te trainen voor een leuk event. Op deze wijze heb je een einddoel in je hoofd en daar wil je natuurlijk wel fit voor zijn. In het kader van hardlopen zijn er genoeg leuke events; denk aan reguliere wedstrijden, maar ook trailruns en obstacle runs. Wanneer je aan een andere sport doet, moet je wellicht wat creatiever zijn; maar kunt bijvoorbeeld toewerken naar een toernooi.

Leuke, uitdagende events in 2015

Mud Masters 
Ik denk dat Mud Masters de eerste obstacle run in Nederland was in 2012, in ieder geval hebben zij het fenomeen obstacle run wel groot gemaakt. Je moet het niet zien als een wedstrijd, maar als een uitdaging waar je in een groep naar toe traint. Vaak schrijven mensen zich dan ook als een team in. Mud Masters wordt inmiddels drie keer per jaar georganiseerd, maar elke keer worden er nieuwe hindernissen toegevoegd om het parcours uitdagend te houden. Houd in ieder geval rekening met veel modder en water! Je kunt kiezen uit 6, 12 of 18 kilometer. De eerstvolgende Mud Masters is 7 en 8 maart in Spaarnwoude, deze is al uitverkocht, maar vaak worden er via Facebook of Marktplaats wel nog kaarten aangeboden. De volgende zijn eind maart in Rotterdam en eind september in Biddinghuizen.
Tickets gaan vanaf €50
www.mudmasters.nl

train voor een event 6

Electric Run Amsterdam – 28 maart
De Electric Run is overgewaaid vanuit Amerika en een run die zowel geschikt is voor ervaren als onervaren hardlopers doordat er geen tijdsregistratie plaatsvindt. Het is een verlicht parcours van 5 kilometer die start nadat de zon is ondergegaan. Op het parcours kom je al rennend of wandelend langs verschillende ‘werelden’ vol licht en muziek. Het parcours loopt van het Olympisch stadion richting het Amsterdamse Bos en weer terug.
Tickets zijn €29,50
www.electricrun.nl

train voor een event 2

Zandvoort Cicruit Run – 29 maart
Een dag na de Electric Run vindt de Zandvoort Circuit Run plaats, al jaren een drukbezocht event met een afwisselend parcours over het Racecircuit van Zandvoort, het strand en de boulevard. Mede daardoor is het een pittig parcours en kun je het beste niet te hard van start gaan. Je kunt kiezen voor zowel 5km als 12km. Dit jaar ga ik voor de tweede keer de 12km lopen en hoop ik toch wel mijn tijd van vorig jaar flink te verbeteren.
Tickets zijn €10 voor 5km en €18 voor 12km
www.zandvoortcircuitrun.nl

Koning van Spanje trail – 3 mei
Ik wilde eigenlijk iets schrijven over de Petzl Night Trail, blijkt dat die afgelopen zaterdag al was, dat wordt dus volgend jaar februari!  Maar Mud Sweat Trails organiseert diverse trails in Nederland, waarvan de Koning van Spanje trail ook een uitdagende is door het heuvellandschap van Zuid Limburg. Voor wie nog niet bekend is met trailrunning; dit is off-road hardlopen: door de natuur, over smalle paadjes en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen, rotsen en beekjes. Heb ik zelf nog nooit gedaan, maar lijkt me heel gaaf om een keer te doen! Jammer genoeg worden trails meestal in het oosten of zuiden van het land georganiseerd, wat ook logisch is, maar dat is voor mij een hele onderneming om te doen. Maar denk dat ik het toch eens ga doen!
Startbewijzen gaan vanaf €15, afhankelijk van de afstand die je kiest.
www.mudsweattrails.nl/koningvanspanje

Wings for Life – 3 mei
Ook op 3 mei vind een andere unieke run plaats, de Wings for Life run in Breda waarbij je ook loopt voor het goede doel. Het volledige inschrijfgeld à €30 gaat naar ruggenmergonderzoek. Deze run is uniek doordat je wordt ingehaald door de finishlijn. Een half uur nadat de deelnemers zijn gestart, zet een finishwagen de achtervolging in, zodra je wordt ingehaald door de finishwagen is de wedstrijd voor jou voorbij. De run vindt op exact hetzelfde moment plaats in Duitsland, Zwitserland, België, Ierland, Frankrijk en Groot-Brittanië. Lijkt me echt een leuke en bijzondere run om mee te doen.
www.wingsforlifeworldrun.com

train voor een event 5

Nike Women’s 10km – 16 mei
Een run die volgens mij voor de derde keer wordt georganiseerd, Women only en door de straten van Amsterdam. Nike doet het goed vind ik, ze besteden ontzettend veel aandacht aan deze run en in aanloop daarnaar toe worden diverse evenementjes en trainingen georganiseerd. Zo kun je elke woensdag meelopen met We Run Ams en zijn er diverse NTC trainingen. Je kunt hiervoor het beste de website of Facebook in de gaten houden. De Nike Women’s Run heb ik inmiddels in zowel Amsterdam als Milaan gelopen (want ook daar en in Berlijn en Londen wordt deze run georganiseerd) en ik vind het echt te gek. Het leuke is ook dat je met een “crew” kunt inschrijven, dus verzamel een aantal vriendinnen en schrijf je gezamenlijk in! De route zelf is ook niet verkeerd over de grachten van Amsterdam en onder het Rijksmuseum door. Het enige nadeel is dat het niet echt een PR waardige route is.
Tickets zijn €30
www.Nike.com

Strong Viking Run
Een andere obstacle run is die van Strong Viking, deze organisatie organiseert obstacle runs in zowel Nederland, België als Duitsland. In Nederland worden er vier georganiseerd, met elk hun eigen thema; Mud-, Hills-, Water- en Brother Edition. Ook vindt er tijdens de Hills Edition op 23 mei in Amsterdam de Iron Viking Run plaats; 42.195m (een marathon!) met meer dan 100 obstakels en 1500 hoogtemeters. Ook is er een unieke Brothers Edition waar je de hindernissen alleen met zijn tweeën kunt nemen en je je dus minimaal in tweetallen inschrijft.
Tickets gaan vanaf €50
www.strongviking.com

train voor een event 3

Ican Triathlon Amsterdam – 28 juni
Vorig jaar heb ik een tijdje getraind voor een triathlon, maar een enkelblessure gooide roet in het eten. Toch staat een triathlon nog hoog op mijn wishlist om een keer te doen. De wisseling van zwemmen naar fietsen naar hardlopen is erg uitdagend. Eigenlijk zou ik het zwemmen weer moeten gaan oppakken want dat is echt mijn zwakste punt. Eind juni wordt er in Amsterdam een Halve en Olympische Triathlon georganiseerd, zwemmen over het IJ, fietsend richting het Museumplein en hardlopend door het Vondelpark. Lijkt me heel gaaf om te doen, maar ik ben bang dat 28 juni toch net iets te snel is aangezien ik geen fiets heb, en dan wel goed getraind wil zijn.
Tickets gaan vanaf €50
www.icantriathlon.com

train voor een event 8

Veluweloop – 12 september
De Veluweloop is een estafetteloop van Wageningen via de Posbank weer terug naar wageningen, die bestaat uit 12 verschillende etappes met een totale lengte van ongeveer 80 kilometer die elke ploeg aflegt. Er zijn 4 vrouwen- en 8 mannenetappes en elke loper wordt begeleid door een fietser. Een unieke loop door een heel groen stukje van Nederland!
Prijs startbewijzen nog onbekend, inschrijven kan vanaf april.
www.veluweloop.nl

Marathon New York – 1 november
Een droom voor vele hardlopers, behalve voor mij. Ik heb helemaal geen ambitie om een marathon te lopen, maar als je dat dan wilt doen dan kan ik me heel goed voorstellen dat je dat in New York wil doen. Het is enorm lastig om aan startbewijzen te komen, maar door je te verbinden aan een goed doel wordt het een stuk makkelijker. Zo kun je mee doen met Run for Kika, de stichting Kinderkanker die geld inzamelt om kinderen meer kans op genezing te geven. Naast dat je een eigen inleg doet, kun je geld inzamelen voor het goede doel. Zelf heb ik afgelopen jaar de Dam tot Damloop gelopen voor Pink Ribbon, ik ben groot voorstander van dit soort acties, mits het transparant en eerlijk gaat.
Meer info vind je op www.runforkikamarathon.nl

train voor een event 7

Bruggenloop Rotterdam – 13 december
Waarschijnlijk voor velen een bekende loop, aangezien ook hier elk jaar weer duizenden mensen aan mee doen. Je kunt hier alleen 15 kilometer lopen die gaat over vijf bruggen in Rotterdam, waaronder de bekende Erasmusbrug en Van Brienoordbrug. De loop start einde middag, waardoor je ook een groot deel in het donker loopt en kunt genieten van de verlichte skyline van Rotterdam.
Tickets zijn €21
www.bruggenloop.nl

train voor een event 4

Zijn er nog andere unieke runs die ik niet mag missen?

Lees ook:
Motivatie #1 || Zoek een workout die bij je past

4 Comments

Motivatie #5 || Train met elkaar - Eat.Run.Love. 1 december 2015 at 23:54

[…] ook: Motivatie #4 || Houd van jouw workout Motivatie #3 || Maak een weekplanning Motivatie #2 || Train voor een leuk event Motivatie #1 || Zoek een workout die bij je […]

Reply
Motivatie #4 || Houd van jouw workout - Eat.Run.Love. 23 februari 2015 at 18:58

[…] ook: Motivatie #3 || Maak een weekplanning Motivatie #2 || Train voor een leuk event Motivatie #1 || Zoek een workout die bij je […]

Reply
Motivatie #3 || Maak een weekplanning - Eat.Run.Love. 16 februari 2015 at 15:01

[…] ook: Motivatie #2 || Train voor een leuk event Motivatie #1 || Zoek een workout die bij je […]

Reply
Danielle 9 februari 2015 at 07:33

Leuk!! Events zijn echt dé beste motivatie! Die trailruns kende ik wel al maar moet ik mij misschien ook eens voor inschrijven.. lijkt mij stiekem ook best leuk!

Reply

Leave a Comment