DinerReceptenSoepVlees

Minestrone met bonen en spinazie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 maart 2016 0 comments
Minestrone met bonen en spinazie

Minestrone is van oorsprong een Italiaanse groentensoep. Er bestaat geen echt recept voor, maar vroeger werd het gemaakt met overgebleven groenten, vaak aangevuld met pasta of brood. Het is van oorsprong echt een dikke maaltijdsoep, maar je kunt dus super veel variΓ«ren. Vandaag heb ik een minestrone met bonen en spinazie voor jullie. Wel nog een beetje een winters gerecht, maar gezien de winterse buien en kou die deze week vallen, kan dat prima. Maak hem bijvoorbeeld nadat je een tijd bent buiten geweest en koud bent, dan is dit de perfecte soep om op te warmen.

Voor 4 personen:

  • 330 gram witte bonen (uitlekgewicht 240 gram)
  • 330 gram bruine bonen (uitlekgewicht 240 gram)
  • 200 gram kikkererwten (uitlekgewicht 130 gram)
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram fusilli (pasta)
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 el rozemarijn
  • 1/2 tl chilipeper

Bak de spekjes in een soeppan op middelhoog vuur 5 minuten (zonder olie). Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Roer vervolgens de tomatenblokjes, de rozemarijn, de laurierblaadjes, de chilipeper en 1 liter water erdoorheen. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten kook.

Spoel alle bonen af in een vergiet, voeg toe aan de soep en kook weer 25 minuten op laag vuur. Kook de laatste 10 minuten de pasta mee zodat deze gaar wordt. Meng de spinazie door de soep en laat lichtjes slinken.

Schep de minestrone in diepe borden en serveer. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 438 calorieΓ«n
23,9 gram eiwit – 50 gram koolhydraten – 12,4 gram vetten

Minestrone met bonen en spinazie

image_print

Leave a Comment