Hardlopen / TrailrunningSport

Mijn marathonschema

posted by Manon 4 april 2016 1 Comment
marathonschema

♦ Blog geschreven door Manon ♦

Rennen, vliegen, werken, slapen, opstaan en weer doorgaan

Daar zit ik dan in het vliegtuig naar Japan, voor een driedaagse persreis van RitualsCosmetics. De marathon komt steeds dichterbij. Ik vind het steeds spannender worden. Ga ik hem uitlopen? Hoe snel, of minder snel, zal ik hem lopen? Toch ga ik er niet harder of meer van trainen. De motivatie en tijd om te trainen zijn soms lastig te vinden…

7-13 maart 

Direct na terugkomst van een week wintersport, ga ik een dag op en neer naar Düsseldorf. Twee dagen later zit ik in het vliegtuig naar Zurich. Vroeg in de ochtend loop ik in Zurich net aan 4km. Het weekend ben ik weer thuis. Op de terugweg van wintersport heb ik mijn eerste trail-run schoenen gekocht. Deze moet ik natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Wat dat betreft blijf ik net een kind dat nieuw speelgoed heeft. Zondagochtend ga ik de duinen in. Met mijn vaste hardloopmaatje Marcel, rennen we kriskras door het Amsterdamse Waterleidingduinen gebied. Wat een prachtig gebied blijft het toch!

marathonschema

14-20 maart

Ik merk dat ik nog moe ben van het reizen dus het begin van de week train ik niet. Donderdag besluit ik dat ik weer moet trainen. Ik neem mijn loopspullen mee naar kantoor om aan het eind van de dag naar huis te lopen. Mijn collega’s attenderen mij erop dat het donderdag is en dan is er yoga op kantoor. Ik heb mijn sportspullen toch al mee. Natuurlijk doe ik mee. Daarna hardlopend naar huis. Na de yoga voel ik mij relaxed en soepel en zo loop ik ook naar huis. Langs de Amstel in het schemerdonker geniet ik 12 kilometer lang. Ik loop makkelijk en vlot en dat geeft me hoop voor de marathon. Vrijdag loop ik mijn vaste rondje in het Amsterdamse bos en zondag staat de Zandvoortcircuitrun op de planning.

Ik heb een uitnodiging ontvangen van Odlo en Runners World. Het Odlo team loopt 5km en Runner’s World 12km. Ik kan niet kiezen dus besluit beide te doen. Ik moet nog kilometers maken. Wat een geweldige dag! Heel hardlopend Nederland is er. Ik zie alle bekende hardloop bloggers, hardloop crews, en al mijn hardloop maatjes. Mari, Gaby en ik lopen alledrie voor Odlo. We besluiten gezamenlijk de 5 kilometer te lopen op een rustig tempo – Gaby mag vanwege een blessure niet harder. Mari heeft de volgende dag een 35 kilometer gepland staan en ik direct erna de 12 kilometer -, maar zoals gewoonlijk met dit soort evenementen, lopen we door het enthousiasme toch wat harder. Tja, zo gaan die dingen. De 12 kilometer erna loop ik met samen met Jessica. De eerste kilometers lopen we gezellig samen. Onderweg komen we Nienke nog tegen en zij vertelt blij dat ze de volgende dag naar Zuid-Afrika vliegt voor de 56 kilometer Two Oceans Marathon. Stiekem ben ik een beetje jaloers. Al heb ik op dit moment al voldoende uitdaging aan de 42,195km die gepland staat op 24 april.

Op het strand wordt het zwaar. Ik moet echt even aan de bak. De sociale knop gaat om. Geen gezellig geklets meer. Het is nu ieder voor zich en Jessica en ik raken elkaar kwijt. Sorry Jessica! Na de finish vinden we elkaar gelukkig snel terug en highfiven we. Yes, we did it!

marathonschema

20-27 maart

De Zandvoortcircuitrun was super motiverend. De week erna loop ik mijn grootste aantal kilometers; 62,5km. Woensdagochtend neem ik mijn hardloopspullen mee naar kantoor. Het eind van de dag laat ik mijn werkspullen achter en ga ik lopend naar huis. Aangezien mijn spullen toch nog op kantoor zijn, loop ik de volgende ochtend terug naar kantoor. Een paar schone spullen en make-up neem ik mee in mijn Nathan rugzakje. Douchen kan ik op kantoor. Zo heb ik binnen ongeveer twaalf uur 24 kilometer gelopen. Vrijdag weer mijn vaste rondje door het Amsterdamse bos en Paaszondag loop ik met een groep 28km van Amsterdam naar Almere. Via Facebook vrijwillig georganiseerd door Michiel de Graaf, inclusief drankposten onderweg en een medaille aan het eind. Super leuk initiatief!

marathonschema

28 maart – 3 april

Na de intensievere week doe ik het iets rustiger aan. Althans qua training dan. Verder blijft het druk. Op werk nieuwe projecten en deadlines. Een diner met een oude vriend. Een avond fotoshoot voor Run2Day. Het is lastig om tijd te vinden om te trainen. Donderdag loop ik aan het eind van de dag 11km. Vrijdag heb ik tijd, maar ben ik te moe. Vandaag, zaterdag, ben ik 7uur opgestaan om 23km te lopen en nu zit ik in het vliegtuig naar Japan dit te schrijven. Ik hoop in Japan zeker te kunnen lopen. Al is het maar een klein rondje.

marathonschema

4-24 april

Zodra ik terug ben, staat er een lang trail-run weekend met Loopwijzer in de Ardennen op de planning. Zin in! Daar  zal ik mijn laatste lange afstanden lopen. De week voor de marathon is niet ideaal om uitgerust aan de start te verschijnen; April 18/19 Keulen, 19/20 Oslo, 21/22 Helsinki, 22ste door naar Londen voor de marathon op zondag 24 april.

De marathon is meer dan lopen alleen. Het is strategisch, het vergt tijd, energie, discipline, doorzettingsvermogen, planning. Het is een uitdaging privé, training en werk te balanceren. Toch wil ik het en doe ik het weer. Zondag 24 April weet ik of het gelukt is.

Wish me luck!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Jet 5 april 2016 at 21:37

Drukke planning!
Wat voor trailschoenen heb je gekocht? Ik wil zelf ook graag beginnen maar vind het lastig uit te zoeken welke trailschoenen geschikt zijn.

Reply

Leave a Comment