Hardlopen / TrailrunningSport

Midzomernachtcross done!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 juni 2014 0 comments
Midzomernachtcross

Gisteren rende ik weer eens een wedstrijdje. Lekker dichtbij, leuke route, maar de medaille? Sorry hoor, maar ik rende 16km hard voor een koffiemokje… Dat de organisatie daar niet beter over heeft nagedacht. Maar voordat ik bij de finish was, ging er natuurlijk een hele dag en route aan vooraf.

Na een hele drukke week en spierpijn t/m donderdag van een bokstraining van maandag zag ik een beetje op tegen de wedstrijd op vrijdagavond. De wedstrijd zou om 20.00 starten, maar meestal probeer ik wel een uurtje van te voren aanwezig te zijn. Dat betekende dat ik om 18.30 weg moest fietsen van huis en daarvoor ook nog gegeten moest hebben. Gelukkig was mijn vriendje zo lief om pastasalade te maken en kon ik dus snel een paar happen naar binnen schuiven. Op de fiets naar het Amsterdamse Bos en bij aankomst kwam ik Eveline tegen, een oud-klasgenootje, die ook in haar eentje ging lopen. We hebben dus gezellig kunnen bijkletsen en de tijd vloog om. Achteraf gezien had ik helemaal niet een uur voor de start aanwezig hoeven zijn want het was super rustig, getuige de hoofdfoto, maar daardoor konden we wel lekker vooraan starten.

Midzomernachtcross

Ik bedacht me dat ik helemaal niet had gekeken hoe snel ik moest lopen om de tijd te halen die ik in gedachten had, dus zat te kloten met mijn telefoon toen het startschot ging. Huh, nu al? Zonder enige aankondiging gingen we al lopen terwijl het op mijn telefoon nog 19.56 was. Een beetje een rommelige start dus, want moest ook nog mijn muziek aan doen, oordopjes in en alles installeren.

Al snel verlieten Eveline en ik elkaar, aangezien ik op een hoger tempo wilde lopen. En eigenlijk heb ik over de run zelf niets anders te zeggen dan dat het lekker ging. De route was leuk, het was een goede temperatuur en niet te druk. Er waren drie waterpunten, waarbij ik eigenlijk alleen op 9km een bekertje water heb aangenomen. Ik liep vrij steady en vanaf dat 9km punt liep er een jongen naast mij op hetzelfde tempo. Fijn is dat om je aan iemand op te trekken. En ineens waren daar alweer de laatste 3 km. Ik had had gevoel nog wat energie over te hebben, dus heb geprobeerd nog wat aan te zetten, maar was toch lastig door het parcours. Het parcours was hobbelig, niet alles was over verharde paden en het laatste stuk ging dwars over een grasveld. Oppassen voor die enkeltjes dus.

En toen was daar de finish, met de enorm teleurstellende medaille: een koffiemokje met een flyer er in. Hoe verzin je het? Lieve organisatie, de volgende keer graag een normale medaille die ik bij mijn andere medailles kan bewaren. Deze mok gaat linea recta de prullenbak in. Maar blij was ik wel want liep 1.24.52 en had 1.24 in gedachten! Een mooi PR want mijn vorige 16km tijd stond op 1.28 (Antwerp 10 Miles).

Midzomernachtcross

Liep er nog iemand de Midzomernachtcross van jullie?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment