DinerLunchReceptenSoep

Mexicaanse bonensoep met avocado

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 december 2017 3 Comments
Mexicaanse bonensoep met avocado

De afgelopen weken hebben zowel ik als een aantal Eat.Run.Love. insiders de lekkerste recepten met EAT ME avocado’s van Nature’s Pride gemaakt. Dit zijn serieus (en mijn collega’s beamen dit) de lekkerste avocado’s die ik ken. Sinds ik de EAT ME avocado heb gegeten, wil ik niet anders meer en fiets ik er graag voor om (of nou ja, ik stop er even voor bij Marqt). Geen Marqt in de buurt? Check online waar deze avocado’s te koop zijn. Ze zijn sappig, smaakvol en altijd perfect gerijpt. Bijna zonde om te verstoppen in een recept. Daarom gebruikte ik de avocado’s een keer als topping. Deze Mexicaanse bonensoep met avocado is een blijvertje. Hij staat binnen een handomdraai op tafel en is ook nog eens super lekker. Ideaal na een zware training wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken, of gewoon op een koude winterse dag.

Mexicaanse bonensoep met avocado

Mexicaanse bonensoep met avocado

Voor 3 personen:

  • 2 EAT ME avocado’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gram zwarte bonen
  • 100 gram mais
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl komijnpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 el oregano
  • Koriander om te garneren
  • 6 volkoren wraps

Snijd de ui, knoflook en paprika heel fijn. Je gaat deze soep niet pureren, dus belangrijk om alles goed klein te snijden. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak de groenten even kort aan. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en roer goed door. Schenk de tomatenblokjes en 400 ml kokend water in de pan. Doe het bouillonblokje en de zwarte bonen erbij en breng aan de kook. Laat nu 15 minuten koken.

Verhit een grote koekenpan op hoog vuur (zonder olie) en bak de wraps ongeveer één minuut aan elke zijde. De wraps moeten gaan kleuren en geuren, dus let hier op. Door het bakken worden ze lekker knapperig zoals tortilla’s. Snijd in hoekjes en serveer deze bij de soep.

Halveer de avocado en gebruik de handige avocadosnijder van EAT ME om mooie plakjes van de avocado te snijden. Garneer de soep met een halve avocado per kom en koriander. Eet smakelijk!

Mexicaanse bonensoep met avocado

Mexicaanse bonensoep met avocado

Nog meer lekkere avocadorecepten

Dat de avocado veelzijdig is dat wisten jullie vast al. Je kunt het verwerken in ontbijtjes, smoothies, salades en wraps. Maar wist je dat je er ook ijs van kunt maken? Of een smoothiebowl? Of een cake? Genoeg opties dus! Eat.Run.Love insiders gingen de afgelopen weken aan de slag met EAT ME avocado’s om de lekkerste recepten te creëren en deelden deze met #favocado. Onderstaand een greep uit de recepten die zijn gedeeld. Krijg gelijk weer zin om de keuken in te duiken.

Mexicaanse bonensoep met avocado

Dé avocadoqueen

Er kan natuurlijk maar één iemand dé avocadoqueen zijn. Complimenten voor Maartje voor het heerlijke recept voor een smoothiebowl en haar prachtige foto’s. Deze dame krijgt een leuk tropisch verrassingspakket van EAT ME omdat ze het lekkerste avocado recept heeft gedeeld. Benieuwd naar het recept? Check dan zeker even haar website!

avocadoqueen

*Dit artikel is in samenwerking met Nature’s Pride tot stand gekomen*

3 Comments

Joanie 5 januari 2018 at 00:13

Thanks, hij heeft gesmaakt hoor en nu nog een deel in de vriezer!

Reply
Joanie 30 december 2017 at 14:55

Lijkt me lekker! Heb je een idee wat de voedingswaarden zijn?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 januari 2018 at 17:15

Ja, weet ik! Ik ga er vanuit dat je bij deze soep 2 wraps eet en 1/2 avocado (ong. 50 gram). Dan kom je uit op 515 cal, 18 gr eiwit, 66 gr koolhydraten en 16 gr vet. Eet smakelijk :)

Reply

Leave a Comment