Hardlopen / TrailrunningSport

Met deze tips kun je hardlopen in de regen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 november 2017 3 Comments
Hardlopen in de regen

Regen. Weerhoudt jou dat om te gaan hardlopen? Mij vaak wel, al is het ook wel heel erg afhankelijk van hoe hard het regent en of het regent als ik wil gaan starten met hardlopen. Als ik droog begin en het gaat onderweg regenen, dan maakt me dat niet uit. Maar als het pijpenstelen regent dan krabbel ik toch wat vaker achter mijn oren. Met deze tips heb je geen excuses meer om niet te gaan hardlopen in de regen.

Draag de juiste kleding

Goede kleding zorgt ervoor dat je veel comfortabeler loopt. Helemaal als het regent is het slim om de juiste items te hebben en te dragen om jezelf zo optimaal mogelijk te beschermen. Ik heb drie onmisbare items die tijdens een regenachtige run niet mogen ontbreken:

  • Een petje; een petje maakt echt een groot verschil bij hardlopen in de regen. Je merkt namelijk veel minder dat het regent doordat je hoofd grotendeels droog blijft. Ook is het fijn dat er geen water in je ogen komt. Van mijn drie onmisbare items, is een petje het meest onmisbaar!
  • Waterafstotende schoenen; ook waterafstotende schoenen zijn fijn om te hebben. Veel hardlopenmerken, o.a. Asics en Nike brengen in de winter waterafstotende varianten uit. Ze zijn niet 100% waterdicht, maar helpen wel om drogere en warmere voeten te behouden.
  • Een goed jasje of bodywarmer; als laatste is het ook fijn als je bovenlichaam een beetje droog en warm kan blijven. Ik draag zelf eigenlijk nooit een regenjasje. Enerzijds omdat ik de perfecte nog niet heb gevonden die me droog houdt, anderzijds omdat ik het vaak niet lekker vind zitten. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik de perfecte nog niet gevonden heb. Ik vind een jasje met lange mouwen vaak plakkerig, word ik niet nat van de regen dan word ik nat van mijn eigen zweet. Liever draag ik een bodywarmer waarbij ik in ieder geval mijn lijf droog en warm kan houden.

Let goed op waar je loopt

Veel regen zorgt voor een nat wegdek. Vooral wanneer je in het bos op een park loopt zorgen natte bladeren voor glibberige omstandigheden. Denk hier dus goed aan wanneer je gaat hardlopen en probeer niet teveel sprintjes te trekken waarbij je aan moet zetten en kans loopt om uit te glijden. Grindpaden lopen vaak wel fijn, of anders gewoon de grotere wegen.

Stel een doel

Een doel helpt ook om de regen te trotseren en te gaan hardlopen in de regen. Ben jij ergens voor aan het trainen? Dan moet je wel naar buiten. Natuurlijk kan je wel eens een training overslaan, maar wanneer je een doel hebt, heb je toch meer een stok achter de deur om te gaan.

Bedenk wel of het verantwoord is om naar buiten te gaan. Stormt het echt met windvlagen, rondvliegende takken en harde regen dan is het verstandiger om je rondje buiten uit te stellen en iets anders te gaan doen.

Foto via Asics

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Wesley 26 november 2017 at 11:07

Een pet om de regen op te vangen ipv de zonnestralen. Nooit aan gedacht. Goeie tip!

Reply
Avatar
Lisa 13 november 2017 at 16:22

Of een hardloopband aanschaffen. Nooit meer een excuus om niet te gaan :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 13 november 2017 at 21:50

Hahahah ja dat is ook een idee, alleen persoonlijk vind ik hardlopen op een hardloopband helemaal niks. Ik ga liever naar buiten. Maar weet dat dit voor veel mensen een goede oplossing is!

Reply

Leave a Comment