CrossFitSport

Ik doe mee aan de Lowlands Throwdown!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 oktober 2018 3 Comments
Lowlands Throwdown

Afgelopen maandagochtend ververste ik zoals gewoonlijk mijn inbox en gooide ik eigenlijk alle mails ongelezen weg. Iets te snel want mijn oog viel op een mailtje van Lowlands Throwdown. Terug naar de prullenbak om hem alsnog te openen en tot mijn grote verbazing stond er “Congratulations! We are excited to announce that you are invited to join us for one day of competition at the finals of The Lowlands Throwdown.” Is dit echt? Ja, dit is echt. Zo super vet!

Kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd

Toen ik de smaak met CrossFit een beetje te pakken kreeg, begon ik wel eens te dagdromen over een wedstrijd. Hoe vet zou het zijn als ik ooit in een competitieveld zou staan. Toch realiseerde me ook wel dat dat lastig zou zijn, want de CrossFit top is gewoon erg goed. Vaak zijn dit hele jonge mensen of oud topsporters. Ben ik allebei niet, haha. Maar steeds vaker komen er wedstrijden waarin ook een scaled of intermediate categorie is, dus wellicht zou het dan toch mogelijk zijn om een keer te kwalificeren. Een paar maanden geleden verloor echter ik het plezier in CrossFit een beetje, ik kwam niet verder en werd niet beter voor mijn gevoel, had geen zin meer om te trainen en vond het gewoon even niet meer zo leuk. Ik overwoog zelfs om mijn abonnement stop te zetten. Ondertussen kletste ik met wat mensen en zo ontstond het idee om te gaan trainen met Robert, één van onze coaches. Robert is oud-roeier, doet zelf geregeld mee aan wedstrijden en super enthousiast en motiverend. Met hem besprak ik mijn doel om me te kwalificeren voor een wedstrijd. We bespraken waar ik aan zou moeten werken en hij stelde een trainingsschema voor me op. Eén keer per week doen we personal training. Inmiddels ben ik vier weken bezig, heb ik mijn mojo volledig teruggevonden, heb ik enorme sprongen gemaakt en barst ik van de energie.

Lowlands Throwdown

Lowlands Throwdown Scaled

Ik schreef me in voor de Lowlands Throwdown. Niet omdat ik de illusie had dat ik me zou kwalificeren, maar omdat ik wel zin had in een leuke dag met onze box. Iets later zag ik op Instagram een oproepje voorbij komen dat Lowlands Throwdown mensen – die niet elite zijn – uitnodigde om een motivatiefilmpje in te sturen om zo toch kans te maken op een plekje in een scaled finale. Alleen wanneer je alle workouts scaled deed en een motivatiefilmpje instuurde, zou je kans maken op één van de plekjes. Wie niet waagt, wie niet wint, dus ik besloot een filmpje in te sturen. De workouts waren vrij pittig, dus wilde ze sowieso scaled doen. En toen kwam dus afgelopen maandag het onverwachte mailtje, dat ik mee mag doen. En zoals ik deze blog ook al begon; ik vind het zo super tof! Robert is zelf ook gekwalificeerd (als elite) en ook coach Charlotte heeft zich geplaatst (als vijfde elite dame!). Ik heb geen idee wat me te wachten staat, wie er nog meer mee doen en wat de workouts zijn, maar het gaat sowieso een heel leuk weekend worden. Tot nu toe zijn er een paar elite workouts bekend gemaakt, waarschijnlijk zijn de workouts die ik moet doen daar scaled variaties op. Kan niet wachten tot het zaterdag is.

Mijn motivatie is terug!

Mijn doel om mee te doen aan een crossfit wedstrijd is dus bereikt. Maar zo zie ik het eigenlijk niet. Dit is namelijk wel een klein beetje een mazzeltje en niet op basis van mijn eigen fysieke kunnen. Mijn plan is dus nog steeds om me te kwalificeren voor een wedstrijd en daar ben ik momenteel samen met Robert voor aan het trainen. Ik merk dat ik super gemotiveerd ben, en elke dag wel wil trainen.  Het is fijn dat ik nu een schema heb waar ik me aan kan houden want zo weet ik precies wat ik wel en niet moet doen om beter te worden. We zijn nu vier weken bezig en ik heb het idee dat ik nu al sprongen heb gemaakt.  De Lowlands Throwdown gaat hopelijk een fantastische ervaring worden waar ik veel aan ga hebben voor een (mogelijk) volgende wedstrijd!

Volgende week staat in het teken van preppen voor de Lowlands Throwdown. Ik zal jullie uiteraard laten weten hoe het gaat! En mocht je nog specifieke vragen hebben of dingen willen weten, laat een reactie achter :)

Lowlands Throwdown

Foto’s: Barbell Photography

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Mijn eerste CrossFit wedstrijd - Eat.Run.Love. 21 oktober 2018 at 13:30

[…] in Omnisport in Apeldoorn voor mijn allereerste Crossfit wedstrijd. Mocht je het gemist hebben, in deze blog kun je lezen hoe ik aan een kwalificatieticket voor de Lowlands Throwdown ben gekomen. Ik hoorde […]

Reply
Avatar
Ingrid 6 oktober 2018 at 08:39

Wat leuk gefeliciteerd ben pas net (2 weken) met CrossFit bezig en vind het zo leuk. Knap dat je dit gaat doen en lees heel graag je blogs over CrossFit. Toen ik moest wachten tot de fundamentals cursus heb ik al je blogs gelezen als een soort voorbereiding ;)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 7 oktober 2018 at 17:02

Wat leuk dat je bent gaan Crossfitten! Waarschijnlijk ga je de komende tijd ontzettend veel leren! Heel veel plezier, en ik blijf gewoon lekker schrijven over Crossfit :)

Reply

Leave a Comment