SportWorkout

Medicin ball 5 minuten workout met video

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 april 2015 7 Comments
medicin ball oefeningen

Eerste Paasdag hadden we weer het opnemen van een video op de planning staan. Het was prachtig weer, zelfs in mijn shirtje met korte mouwen was het zweten. Dit keer een hele korte, maar efficiënte workout met de medicin ball die je bijvoorbeeld na een andere (cardio) workout kunt uitvoeren. Ik doe deze workout graag na een rondje hardlopen, of gewoon als ik ’s avonds zin heb om nog even wat te doen.

Ik gebruik een medicin ball van 4kg van Helisports, dit is een perfect gewicht om deze oefeningen mee te doen. Mocht je geen medicin ball hebben, het is ook mogelijk om deze workout zonder medicin ball uit te voeren! Het zijn in totaal 6 oefeningen en je bent slechts 5 minuten bezig. Iedere oefening doe je 40 seconden, na elke oefening heb je 10 seconden rust. Ik gebruik hiervoor de Tabata Hiit Timer, super handige app die zowel voor Android als Apple beschikbaar is.

Kijk snel mee! Oh ja, ik was net bezig met het opnemen van de video, kwam er ineens een drone boven ons vliegen. Ik ben nogal snel afgeleid, en dat zie je ook terug in de video. Heb even zitten twijfelen om de video opnieuw op te nemen, maar het is maar een kort stukje.

1. Korte crunch met benen in de lucht

Strek je benen in de lucht en houd de bal omhoog richting je tenen. Beweeg nu in korte bewegingen met de bal richting de tenen.

medicin ball oefeningen

2. Volledige sit-up

Ga met je voeten op de grond liggen, waardoor je benen gebogen zijn. Breng de bal over je hoofd heen, tik de grond aan en kom vervolgens helemaal omhoog. Breng de bal over je knieën naar voren en ga weer liggen.

medicin ball oefeningen

3. Russian Twist

Blijf zitten op de grond, maar houd je voeten lichtjes van de grond af. Houd de bal voor je en beweeg hem vervolgens van links naar rechts. Let op dat je niet alleen de bal beweegt, maar je hele lichaam waardoor je goed de schuine buikspieren gaat voelen.

medicin ball oefeningen

4. Plank

Ga met je handen op de bal in een plankhouding staan. Begin op je knieën om goed de balans te vinden en til vervolgens je knieën omhoog tot je in de plank staat. Probeer je rug recht te houden en niet door te zakken of een bolle rug te trekken.

medicin ball oefeningen

5. Knee tuck push up met één hand op de bal

Ga in de plankhouding staan, maar leg je linkerhand op de bal. Maak vervolgens een push up en trek vervolgens je rechterknie naar je linkeroksel. Kom terug in de plankhouding en rol de bal naar je andere hand en maak daar dezelfde beweging.

medicin ball oefeningen

6. Push up met voeten op de bal

Zet je tenen op de bal; start op je knieën en zet eerst één voet op de bal, probeer daarna de andere erbij te zetten. Probeer je balans te vinden en als je die hebt gevonden dan maak je een push up.

medicin ball oefeningen

Dat was hem! Kort maar effectief!

Mijn gehele outfit is van Asics: schoenentightshirt

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

De perfecte plank - Eat.Run.Love. 17 september 2015 at 07:01

[…] je nog iets meer uitdaging? Pak er dan eens een medicin ball bij! Deze workout van 5 minuten is een echte topper, maar je kunt ook alleen de bal gebruiken voor plank […]

Reply
Variatie in het hardlopen - Eat.Run.Love. 8 september 2015 at 21:50

[…] Hardloop circuittraining Weerstand band workout Core workout met ab wheel 5 minuten core workout met lichaamsgewicht 5 minuten core workout met medicin ball […]

Reply
Eet- en sportdagboek #3 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:40

[…] heel dun laagje extra pure chocoladepasta. De rest van de middag ben ik bezig met het bewerken van de workout video en foto’s met de medicin ball. ‘s Avonds maken we een super lekkere lasagne met spinazie, ricotta en geitenkaas. Daarna […]

Reply
Fit & Food diary #3 - Eat.Run.Love. 13 april 2015 at 13:59

[…] heel dun laagje extra pure chocoladepasta. De rest van de middag ben ik bezig met het bewerken van de workout video en foto’s met de medicin ball. ‘s Avonds maken we een super lekkere lasagne met spinazie, ricotta en geitenkaas. Daarna […]

Reply
Avatar
Eline 7 april 2015 at 15:20

Ik wil nog een medicin ball maar zit zo te twijfelen qua gewicht, nu lees ik bij jou ook weer 4 kg. Misschien toch maar voor 4 kg gaan!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 7 april 2015 at 21:35

Ik vind 4kg voor core oefeningen echt perfect, al zou een kilo zwaarder ook niet verkeerd zijn! Soms gebruik ik de medicin ball ook voor andere oefeningen (in combinatie met squat bijvoorbeeld) en dan gebruik ik liever een zwaarder.

Reply
Avatar
Bianca 7 april 2015 at 10:53

Super goede video. Duidelijk eenvoudige oefeningen en effectief. Dit ga ik ook lekker in de fitness doen.

Reply

Leave a Comment