CrossFitSport

Maak elkaar beter in een crossfit team

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 april 2018 0 comments
Maak elkaar beter in een crossfit team

De crossfit wedstrijden schieten tegenwoordig als paddenstoelen de grond uit. Om mee te kunnen doen aan de grote wedstrijden moet je wel echt goed zijn, maar er zijn ook steeds vaker wedstrijden met scaled en intermediate opties waardoor het ook voor ‘mindere crossfitters’ toch haalbaar kan zijn om een keer mee te doen aan een wedstrijd. Zelf vind ik een wedstrijd element echt super leuk, ook al gaat het niet altijd zoals ik wil. Een tijdje geleden vroeg één van de meiden uit de box of ik het leuk vond om mee te doen aan een kwalificatie voor een teamwedstrijd: The Battle of Amsterdam. In een team van vier; bestaande uit 2 mannen en 2 vrouwen ga je de strijd aan tegen andere teams. Workouts waarbij je dus in teams werkt. En dat vind ik te gek.

Team workouts maken je beter

Crossfit is best wel een individuele sport. Ondanks dat je altijd in een groep traint, train je toch altijd voor jezelf. Ik vergelijk mezelf wel met andere meiden van hetzelfde niveau, maar ik moet het wel echt zelf doen. Dat zorgt in mijn geval eigenlijk altijd voor een competitief gevoel. Soms ga ik naar de box en dan neem ik me voor om rustig te trainen, maar dan ben ik daar en dan zie ik de workout en de scores van anderen en dan ga ik toch weer. Maar soms heb ik daar geen zin in. Dan ben ik even klaar met dat competitieve gedrag. Een team workout neemt dat competitie gevoel weg, dan doe je het namelijk samen. En samen sta je sterk. Je kunt elkaar aanmoedigen, elkaar er doorheen trekken als iemand het zwaar heeft, elkaar high fiven als het super goed gaat en de taken verdelen.

De kwalificaties

Net voor het Paasweekeinde zijn de kwalificatie workouts bekend geworden en ik heb er zo ontzettend veel zin in. Wij hebben ons ingeschreven als intermediate team en daar ben ik stiekem best wel blij om. De workouts zijn best pittig denk ik. De eerste workout bestaat uit vier losse workouts waarbij iedere atleet één van de workouts doet. Een strategisch spelletje want je wil natuurlijk de workout doen waar je het beste in bent. Wij zijn in ons app groepje al hele strategieën aan het maken, super leuk! De tweede workout is ook een echte crossfit workout met een buy-in en een gewichthef complex. De score is het aantal reps x gewicht, dus zaak om het gewicht strategisch te kiezen. Hoog genoeg om veel punten te halen, maar niet te hoog dat je het niet haalt. De laatste workout is een echte team workout waarbij je elkaar afwisselt.

Maak elkaar beter in een crossfit team

De workouts moet je zelf doen, met een judge en een video opname. De teams die zich kwalificeren staan op 9 en 10 juni op het Westergasterrein in Amsterdam. Had ik al gezegd dat ik er zin in heb? Ik hoop dat dat het ons gaat lukken om te kwalificeren, dat zou echt te gek zijn!

Doe jij ook mee? Inschrijven kan nog t/m 13 april!

Foto’s via The Battle of Amsterdam

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment