Hotspots & Travel

Lunchen en koffie drinken in Breda

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 februari 2018 0 comments
Lunchen en koffie drinken in Breda

Vrijdag en zaterdag was ik met een vriendinnetje in Breda. We proberen regelmatig naar een andere stad te gaan en dit keer werd het Breda. Aan leuke lunch en koffietentjes geen gebrek! Breda is een heerlijke stad om een dagje naar toe te gaan; lekker struinen door de stad en vooral veel eten. Waar kun je het beste lunchen en koffie drinken in Breda? Ik geef je een paar tips!

Yirga

Yirga zit in één van de oudste historische straatjes van Breda, St. Annastraat. Ze hebben geprobeerd een huiskamergevoel te creëren en dat is gelukt. Een grote tafel in het midden, een knus hoekje met een relax bank en een grote open keuken. Yirga staat bekend om de lekkere thee en koffie, maar je kunt er ook heerlijk lunchen of een taartje eten. Wij aten boterhammen met gebakken spinazie, gepocheerde eitjes, geraspte kaas en boekweit. Aanrader!

Yirga
St. Annastraat 19c, Breda

Lunchen en koffie drinken in Breda

Suuskes

Op zaterdagochtend hadden we een yogaklasje gepland staan, we wilden dus al rond half 9 ontbijten. Maar we kwamen er achter dat er eigenlijk nog niet veel open is zo vroeg op zaterdag. We liepen een rondje in de buurt van ons hotel (Hotel Nassau) en kwam langs Suuskes. Eigenaresse Suus was nog bezig om alles klaar te zetten voor de dag, maar was zo lief om ons al van een ontbijtje te voorzien nog voordat ze open was. Deze healthy hotspot is sinds september 2017 open en je kunt hier terecht voor smoothiebowls, acaïbowls, overnight oats en pannenkoekjes. Wij gingen voor een acaïbowl en die was enorm! De basis staat op de kaart, maar je kunt zelf nog twee toppings kiezen. Hij was zo groot dat we hem niet op konden, maar wel erg lekker. We bestelden ook twee sapjes (dachten we), maar toen Suus deze kwam brengen bleken het smoothies te zijn. In combinatie met de bowl werd het daardoor erg veel, maar gelukkig konden we deze meenemen in een beker. Maar wel slim om even na te vragen voordat je een sapje bestelt!

Suuskes
Lange Brugstraat 25, Breda

Lunchen en koffie drinken in Breda

Sowieso

Het idee was om hier op zaterdagochtend te ontbijten omdat we op internet zagen dat ze 8.30 open zouden gaan. Dat was helaas toch niet het geval en zo zijn we bij Suuskes beland. Sowieso zijn we dus uiteindelijk niet geweest, maar het interieur zag er fijn uit en de kaart zo lekker dat ik dit tentje toch een plekje geef in dit lijstje. Ik hoop dat als ik nog een keer terug ga naar Breda we hier even langs kunnen!

Sowieso
Nieuwstraat 46, Breda

Coffeelicious

De grote winkelstraat – Karrestraat – gaat over in de Ginnekestraat, Nieuwe Ginnekestraat en daarna Ginnekeweg. Aan het einde van de Ginnekeweg zit Coffeelicious. Een beetje uit het centrum dus, maar aan de Ginnekeweg vind je diverse leuke boetiekjes dus zeker de moeite waard om even doorheen te lopen. Bij Coffeelicious kun je terecht voor de lekkerste taarten, maar ook ontbijt en lunch. Wij dronken hier een theetje en bestelden twee stukken taart. Mega groot, super machtig, maar wel heel lekker. Alles is dus tot de laatste kruimel op gegaan! Coffeelicious vind je overigens ook in Dordrecht en Rotterdam.

Coffeelicious
Ginnekeweg 59, Breda

Lunchen en koffie drinken in Breda

Koffie bij Teun

Koffie bij Teun zat praktisch tegenover ons hotel in winkelcentrum De Barones. Deze leuke koffiezaak is in 2017 uitgeroepen tot de beste koffiebar van Brabant. Dat is best een mooie prijs toch? Je kunt hier dus terecht voor de lekkerste koffie en thee, maar ook een ontbijtje of lunch.

Koffie bij Teun
De Barones 17, Breda

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment