Feiten & FabelsFood

Lovechock

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 augustus 2015 2 Comments
lovechock review

Precies tijdens mijn Sportvastenkuur kreeg ik een enorme doos met Lovechock chocolade opgestuurd. Ai, het water liep me in de mond, maar ik borg de doos snel op. Inmiddels zit de sportvastenkuur er lang en breed op en kan ik af en toe genieten van een stukje Lovechock. Ik zeg bewust af en toe, want ik vind de chocolade echt te bijzonder om zo achter elkaar op te peuzelen.

Ik maakte vorige jaar zomer ergens kennis met Lovechock – de amandelen met rauwe cacao en kaneel zijn absoluut favoriet – maar nu kreeg ik dus de kans om alle soorten te proberen. Dat hoefde mij geen tweede keer verteld te worden.

Rauwe chocolade

Normaliter wordt cacao bij hoge temperaturen gebrand en gemalen. Hierdoor gaat veel van de kracht van de cacao verloren. Rauwe chocolade (raw chocolate) is anders: de rauwe cacaobonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven stoffen zoals antioxidanten (flavonoïden) en de ‘liefdesstofjes’bewaard. Bij Lovechock blijft gedurende de gehele productie, van boon tot aan het eindproduct, de temperatuur onder 49ºC.

De cacaoboon die voor Lovechock wordt gebruikt is de Arriba Nacionale, een specialiteitcacao uit Ecuador. Specialiteitcacao maakt maar 4% van de totale cacaohandel in de wereld uit. De boon heeft een volle krachtige smaak met tonen van exotische vruchten en bloemige specerijen. Bron: Lovechock

lovechock review

Voordelen van rauwe cacao

Rauwe cacao bevat super veel antioxidanten. het doel van deze antioxidanten is het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, hiermee wordt o.a. het verouderingsproces tegen gegaan. Deze antioxidanten zijn met name terug te vinden in rauwe cacao, al bevat pure chocolade met zo’n hoog mogelijk cacao percentage ook veel antioxidanten.

Cacao bevat van nature heerlijke stofjes die je stemming positief beïnvloeden. Deze stofjes geven je een vrolijk, fantastisch en verliefd gevoel. Serotonine werkt zoals een anti-depressivum, en heeft invloed op o.a. stemming, zelfvertrouwen, slaap en emotie. Daarnaast verbetert rauwe cacao je stemming doordat er tryptofaan in zit, dat van nature vrolijk maakt, stress vermindert en ontspant! Tryptofaan zit ook in bananen, avocado’s, pompoenpitten en pecannoten.

Het stofje anandamine komt vrij in de hersenen na het sporten, dit zorgt voor het euforische gevoel van een runners high. Ook bevat rauwe cacao fenylethylamine (PEA), dat je verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk doet voelen. PEA komt van nature alleen voor in blauwgroene algen en in cacao.

Ook is rauwe cacao de grootste natuurlijke bron van magnesium. Over magnesium schreef ik al eerder een artikel; dit is o.a. goed tegen vermoeidheid en verstijfde en verkrampte spieren.

Naast rauwe cacao bevat Lovechock chocolade theobromine. Dit is een stof verwant aan cafeïne maar milder qua uitwerking op het centrale zenuwstelsel.

Superfoods in Lovechock

Superfoods hebben naar mijn idee hun hoogtepunt wel bereikt, maar eigenlijk is het niet veel meer dan natuurlijke voedselbronnen die extreem vol zitten met voedzame stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

Lovechock gebruikt een aantal bekende superfoods zoals bourbonvanille, kaneel, quinoa, hennepzaad en gojibessen, maar ook minder bekende als lucuma en reishi.

lovechock review

Producten van Lovechock

Lovechock heeft zogenaamde Rocks en Bars in het assortiment. Rocks zijn noten & vruchten omhuld met een laagje rauwe chocolade en superfoods. Hiervan zijn de amandelen met kaneel dus by far favoriet bij mij. De bars zijn ook gemaakt van rauwe chocolade met een bite van superfoods, noten en vruchten. Beiden worden gezoet met kokosbloesem nectar en zijn melk-, soja- en glutenvrij.

Naast de amandelen met rauwe chocolade en kaneel bevat de Rocks collectie moerbeien met rauwe chocolade en hennepzaad en rozijnen met rauwe chocolade en kokos (die ik overigens ook erg lekker vind). In totaal zijn er 7 bars; pure/nibs, almond/fig, goji/orange, cherry/chili, pineapple/incaberry, mulberry/vanilla en pecan/maca. Heel divers van zoet tot zuur en pittig. Zo is er voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik pure/nibs heel erg lekker; in het begin moest ik hier heel erg aan wennen, maar deze super pure chocolade is fantastisch in zijn eenvoud. Ook almond/fig en mulberry/vanilla vielen goed in de smaak. Beiden iets meer variatie en smaak, maar nog steeds redelijk neutraal Persoonlijk houd ik niet zo van fruit in chocolade, dus vind ik de andere smaken iets te heftig.

Ik ben even kwijt hoe duur de Rocks zijn, maar de reepjes zijn €2,99 per stuk. Absoluut niet goedkoop dat geef ik toe, maar ik merk wel dat dit geen chocolade is die je in één keer op eet. Het is echt een luxe product en zo moet je het ook zien, gewoon om jezelf af en toe te verwennen als je verantwoord wilt snoepen. Oh ja, check die verpakkingen! Die zijn toch fantastisch? Deze is ook nog eens milieuvriendelijk doordat de kartonnen verpakking is gemaakt van hout uit duurzaam beheerd bos en de folie is composteerbaar en mag je dus gewoon bij het groene afval gooien!

lovechock

Eerste drie foto’s via Lovechock.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Favorieten van de maand - Eat.Run.Love. 4 maart 2016 at 07:00

[…] ik dol op chocolade. Ik houd van de meest ongezonde chocolade tot de meer verantwoorde chocolade. Lovechock heb ik al eerder over geschreven, maar ze hebben nu een nieuwe variant Lovechock Rocks […]

Reply
Sport en eetdagboek #19 - Eat.Run.Love. 31 augustus 2015 at 15:31

[…] nog een paar zoete aardappelburgertjes met een rode kool salade eet. Als toetje nog een handje Lovechock Rocks […]

Reply

Leave a Comment