LovePersoonlijk

I love food

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 januari 2015 0 comments
SONY DSC

Op diverse blogs heb ik al de ‘I love food’-tag voorbij zien komen, Pauline heeft deze tag bedacht en het leek me leuk weer eens een tag te beantwoorden. Hebben jullie gelijk wat meer inzicht in mijn eetgedrag!

Wat is je favoriete ontbijt?
Een smoothie. De ene ochtend maak ik groene smoothie (favo is spinazie-mango-banaan), de andere ochtend maak ik een havermout smoothie (havermout-fruit-zaden-plantaardige melk). Deze met avocado en granaatappel vind ik echt overheerlijk. In het weekend maak je me ook erg blij met een croissantje, pistoletje, zachtgekookt eitje en verse jus.

superfood smoothie

Hoe drink je je koffie?
Ik drink eigenlijk bijna nooit koffie. Als ik koffie drink, is het na het eten: een zwarte espresso met een blokje chocolade. Maar ook dit doe ik niet dagelijks.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Kaas, pesto, tomaat, sla & avocado. Of de kaas en pesto vervangen door hummus.

Soep of salade?
Poeh, dat vind ik een hele lastige keuze. Vind allebei zo ontzettend lekker. ’s Middags een salade en ’s avonds een soep, mag dat ook?

Wat is je favoriete kookboek?
Momenteel vind ik Powerfood van Rens Kroes erg fijn. Verder heb ik een “eigen” kookboek met allemaal verzamelde recepten voor als ik geen inspiratie heb.

powerfood rens kroes

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dat is een makkelijke keuze, nooit meer hartig!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Italiaans by far.

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb nog maar weinig foodfilms gezien, maar onlangs heb ik Chef gekeken, heerlijke feelgood movie.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chocolade, in alle vormen en maten. Vroeger werd ik zelfs blij van goedkope chocolade – je weet wel, van die chocolade waar je de melkpoeder in proeft (denk aan koetjesrepen) – maar die laat ik tegenwoordig liggen. Maar je kunt me echt wakker maken voor Tony’s, brownies, M&M’s, After Eight, chocolade ijs en ga zo maar door. Ook eigengemaakte blissballs met cacao vind ik een feestje.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende bronnen, kan zo niet één twee drie iemand noemen.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken. Stiekem vind ik zelfgemaakt eten vaak nog lekkerder dan uit eten gaan, daarbij vind ik het gezellig om met vrienden lang te tafelen en te kletsen. En ik houd ervan als ik de hele middag in de keuken heb gestaan en vervolgens overheerlijk eet (zoals met deze stoofschotel!)

stoofvlees pompoen recept

High end of Low profile?
High end. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds kritischer word en vaak teleurgesteld ben in wat ik voorgeschoteld krijg. Er zijn maar een paar low profile restaurants waar ik heel gelukkig van word.

Wat is je lievelings restaurant?
Boca’s & SLA, dat zijn dus typisch twee low profile restaurants die ik fantastisch vind. Betaalbaar, gezellig & lekker. Ideaal om doordeweeks even snel met een vriendin een hapje te eten.

sla

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Een aantal jaar geleden waren we op vakantie in de buurt van Lago di Bracciano, daar heb ik in een superschattig Italiaans restaurantje de lekkerste gnocchi ooit gegeten. Eenvoudig, maar super smaakvol. Het is me nooit gelukt om dit zo lekker te maken. En als ik één van mijn eigen gerechten moet kiezen; de stoofpot met pompoen & pastinaak, zo ontzettend lekker.

Wat is je favo cocktail?
Mojito! Al drink ik de laatste tijd ook steeds vaker een Gin Tonic.

mojito

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ondanks dat Heston een Britse topkok schijnt te zijn, kies ik toch voor George.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kruiden! Daarmee kun je alles op smaak maken.

Mijn favo snack is…
Wortels met hummus. Cherrytomaatjes (ja, echt). Nacho’s met kaas en guacamole. Of een rijstwafel met chocoladepasta (tegenwoordig zelf gemaakt, recept volgt!)

Wat zit er op jouw pizza?
Hmm, dat vind ik lastig. Ik houd van verschillende pizza’s; net waar ik zin in heb. Een paar favo’s: Funghi, Tonijn, Parmaham met rucola, Kip met spinazie.

pizza

Wat lust je echt niet?
Niet lusten is een groot woord, maar ik wil geen orgaanvlees eten. Ook houd ik niet van spruitjes.

Mijn favoriete foodblog is…
Yellow Lemon Tree, ik vind de recepten die Maura plaatst 9 van de 10 keer heel lekker en daarnaast zijn de foto’s ook nog eens heel fijn om naar te kijken.

Boodschappen doe ik bij…
Ten Katemarkt, Dirk v/d Broek, AH en Ekoplaza.

ten kate

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Eendenmaagjes, en nog per ongeluk ook. In Frankrijk bestelde ik een salade waar blijkbaar eendenmaagjes in zaten. De vorm van de stukjes vlees vond ik al erg bijzonder, toen we het woord toch maar even gingen op zoeken, bleken het eendenmaagjes zijn. Ik ben direct gestopt met eten.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou heel graag nog een keer in een sterrenrestaurant willen eten zoals De Librije. Ook zou ik heel graag een keer een truffelreis willen doen.

Ik kan niet leven zonder…
Chocolade!

image_print

Leave a Comment