DinerReceptenVegetarisch

Linzenschotel met zoete aardappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 januari 2018 2 Comments
Linzenschoten met zoete aardappel

Af en toe halen we een maaltijd, bijvoorbeeld bij SLA, maar meestal koken we zelf. En dan bedoel ik dat we echt zelf koken. Zelf een recept uitzoeken of bedenken en alles koken op de markt of in de supermarkt. Maar veel mensen hebben daar geen zin of tijd voor en dan is een maaltijdbox, bijvoorbeeld van Marley Spoon, echt een uitkomst. Hier krijg je voor een paar dagen afgewogen maaltijden. Niet zelf nadenken, geen tijd kwijt aan boodschappen en geen voedselverspilling. Eigenlijk best handig. Laatst probeerde ik het een keer uit en daar zat het recept voor deze linzenschotel met zoete aardappel in. Super lekker en gezond, daar houden we in januari (maar ook andere maanden) van! Ik paste het hier en daar iets aan ten opzichte van het originele recept waardoor ik het persoonlijk nog lekkerder vind.

Linzenschotel met zoete aardappel

Voor 3 personen:

  • 600 gram zoete aardappel
  • 100 gram spinazie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • mespuntje chilipoeder
  • peper & zout
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik linzen à 400 gram
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram boter
  • 1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pannetje met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, hak in grove stukken en kook 10 minuten.

Snijd de ui, knoflook en bleekselderij fijn en fruit in de olijfolie aan. Bak ongeveer vijf minuten op laag vuur tot de ui en bleekselderij een beetje glazig gaan zien. Voeg de tomatenblokjes, 100 ml kokend water, het tijm en bouillonblokje toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stamp ondertussen de zoete aardappels fijn met de roomboter, de chilipoeder en peper en zout naar smaak. Rasp de Parmezaanse kaas vast.

Wanneer de saus 10 minuten heeft gekookt, voeg je de linzen en spinazie toe. Laat de spinazie slinken en schep de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree over de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet voor 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 409,6 calorieën
15,5 gram eiwit – 61,6 gram koolhydraten – 10,5 gram vet

Linzenschoten met zoete aardappel

Linzenschoten met zoete aardappel

*Dit recept is gebaseerd op een recept van Marley Spoon*

2 Comments

Hanne 18 april 2018 at 19:11

Superlekker en vullend recept! Ik heb het zonet klaar gemaakt & zal het zeker nog maken. Linzen, tomatenblokjes en zoete aardappel heb ik normaal altijd in huis. Ik voegde nog een wortel toe & gebruikte 200g spinazie i.p.v. 100g. Ook was ik te lui om puree te maken van de zoete aardappel. Simpel & snel klaar!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 april 2018 at 22:54

Wat leuk om te horen! En goed idee om nog wat wortel toe te voegen :D

Reply

Leave a Comment