LunchReceptenSaladeVegetarisch

Linzensalade met cherrytomaatjes, feta en watermeloen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 september 2014 8 Comments
salade watermeloen feta

Vorige week aten we bij Venkel, wat een heerlijke salades serveren ze daar! Eén verrassende salade vond ik ‘Venkels Frisse Duik’. Een salade die ik dus graag een keer wilde maken thuis. Ik heb met mijn gezonde verstand en ingrediënten die ik in huis had, de volgende salade gefabriceerd en die is ruimschoots goedgekeurd door vriendlief en mij!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 blikje linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram komkommer
  • 200 gr watermeloen
  • 100 gram feta
  • Pluk alfalfa kiemen
  • 1 el balsamico azijn
  • Snuf chilipoeder
  • 1 tl peterselie

Spoel de linzen goed af onder koud water. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer en watermeloen in kleine blokjes. Doe de linzen samen met de tomaat, komkommer en kruiden in een schaal en voeg de balsamico azijn toe, meng goed door elkaar. Verbrokkel de feta en meng deze ook door de salade. Schep voorzichtig de watermeloen door de salade en leg er wat alfalfa op.

Eet smakelijk! Wist je trouwens dat watermeloen heel gezond is?

Voedingswaarde per persoon: 365,2 calorieën
19,6 gram eiwit – 40,2 gram koolhydraten – 11,7 gram vet

salade watermeloen feta

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Watermeloen lekker én gezond - Eat.Run.Love. 27 juli 2016 at 09:00

[…] ook: – Watermeloensap met komkommer – Linzensalade met watermeloen – Watermeloen pizza met feta en […]

Reply
Watermeloen pizza met feta en munt - Eat.Run.Love. 9 juli 2015 at 07:03

[…] pizza van watermeloen, dat kan dus gewoon. Vorig jaar maakte ik wel eens een salade met linzen, feta en watermeloen die erg goed in de smaak viel dus toen ik vorige week een watermeloen op de markt kocht wilde ik […]

Reply
Avatar
Mirne 4 september 2014 at 16:23

Feta met meloen is wel lekker, linzen zou ik ook eens moeten proberen!

Reply
Avatar
Julie Hapjesprincess 3 september 2014 at 17:28

Lijkt me heerlijk! Zelf heb ik nog nooit watermeloen in een salade gedaan. Het lijkt me raar, maar denk wel dat het lekker kan zijn. Moet ik eens gaan proberen :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 september 2014 at 22:05

Ik had precies hetzelfde, maar het is dus echt een groot succes! (Vond ik dan :D)

Reply
Avatar
Eline 3 september 2014 at 12:09

Ik eet niet vaak genoeg linzen, raar, want ik lust ze graag!

Reply
Avatar
Marijke 3 september 2014 at 10:22

Ooh, na het zien van je foto’s vorige week hoopte ik al dat het recept zou volgen :-) deze week ga ik het zeker eens proberen!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 september 2014 at 10:24

Leuk om te horen! Benieuwd wat je er van vindt :)

Reply

Leave a Comment