Broodjes, Wraps & OmeletDinerReceptenVegetarisch

Linzenburgers met yoghurt-wortelsaus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 november 2014 4 Comments
linzenburgers maken

Jullie kennen vast allemaal het merk Zonnatura, een merk dat al jaren bestaat maar – voor mij – niet bovenaan mijn boodschappenlijstje staat. Ik vergeet vaak dat het bestaat. Onlangs heeft Zonnatura haar hele assortiment een flinke opfrisbeurt gegeven en heel veel nieuwe producten gelanceerd, geheel in de “gezonde voeding” trend. Zo vind je in het nieuwe assortiment bijvoorbeeld de standaard havermout, maar ook teff, bulgur en quinoa. Daarnaast hebben ze een aantal maaltijden gelanceerd waaronder Linzen met wortel. Ik was daar erg benieuwd naar, dus toen ik deze zag staan in de winkel, gooide ik ze snel in mijn mandje. Ik maakte er linzenburgers mee, die ook bij vriendlief goed in de smaak vielen! Je moet er in de supermarkt een klein ommetje voor maken (de producten staan in een apart schap, vaak aan het einde van de winkel), maar dan kom je bij een schap vol bewuste voeding.

Voor 4 hamburgers:

 • 1 zak Zonnatura linzen met wortel
 • 1 ei
 • 50 gr havermout
 • 1 koffielepel paprikapoeder
 • 1 theelepel gedroogde peterselie
 • 1 rode peper
 • 2 tenen knoflook
 • 3 el verse peterselie
 • 5 wortels
 • 150 ml (geiten)yoghurt
 • 1 ui
 • Gemengde sla
 • 4 speltbroodjes

Snijd de rode peper fijn. Als je van pittig houdt, laat de pitjes uit de peper dan zitten. Anders kun je deze het beste eruit schrapen. Meng voor de hamburgers de linzen, ei, havermout, paprikapoeder, peterselie, rode peper en 1 teentje geperste knoflook met je handen tot één substantie. Zorg dat je het mengsel goed kneedt zodat ook de linzen een beetje kapot gaan. Maak van het mengsel 4 burgers en leg deze op een bord 30 minuten in de koelkast.

Rasp intussen de wortels fijn en meng deze samen met de andere teen knoflook en yoghurt tot een mooie saus.

Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de linzenburgers tot ze een knapperig korstje krijgen. Beleg de broodjes met sla, ui, wortelsaus en burger. Eet smakelijk!

SONY DSC

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Dromen over recepten: mijn to bakelijst. - Eetfabriek 13 juni 2015 at 06:49

[…] veel dingen met linzen wil maken zoals: Linzensoep, stuk vullender dan mijn groentensoep gok ik. Linzenburgers, lijken me erg lekker en goedkoop! Überhaupt wil ik nog heel veel bonenburgers uitproberen, […]

Reply
Avatar
Leen 13 november 2014 at 13:42

Wil ik ook eens proberen. Waar vind je die hamburger speltbroodjes?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 13 november 2014 at 14:15

Ik heb ze bij Jumbo gekocht!

Reply
Avatar
Eline 13 november 2014 at 13:38

Lijkt me erg lekker!

Reply

Leave a Comment