Hardlopen / TrailrunningSport

Leuke hardloopwedstrijden in de herfst en winter

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 oktober 2017 2 Comments
Leuke hardloopwedstrijden in de herfst en winter

Als je mij vraagt wat mijn favoriete jaargetijde is om hard te lopen dan neig ik toch wel naar voorjaar en zomer, maar toch vind ik dat herfst en winter ook zo hun charme hebben. Nu de bladeren weer van de bomen vallen, kleuren de parken en bossen in de mooiste herfsttinten. Door weer en wind hardlopen heeft ook wel weer wat stoers en op een mooie zonnige en koude dag vind ik het ook heerlijk om hard te lopen. Je goed warm aankleden, wolkjes blazen en dan daarna met een kop thee of warme chocolade melk op de bank ploffen. Nu de triathlon er op zit, ben ik aan het nadenken wat ik wil gaan doen. Of eigenlijk of ik me naast het crossfit ga inschrijven voor wat hardloopwedstrijdjes. In de herfst en winter zijn er namelijk echt super mooie hardloopwedstrijden; in binnen- en buitenland. En het lijkt me eigenlijk wel leuk om nog wat wedstrijdjes te doen. Ik merk dat ik vooral kijk naar runs in natuurgebieden, het trailen spreekt me namelijk nog steeds enorm aan. Maar er zijn ook wel wat hardloopwedstrijden op verharde wegen die ik erg leuk vind of me leuk lijken!

Duinentrail Schoorl, 29 oktober

Deze is volgende week al, dit is echt een tof loopje ook! Ik deed vorig jaar 17km en dat was een route die door de duinen, het bos, maar ook mul zand ging. Een uitdagende loop voor mensen die wel van trailen houden. Je kunt hier 10, 17 of 35km lopen.

Devil’s Trail Schiermonnikoog, 11 november

Ik houd van de eilanden! De Devil’s trail is op meerdere locaties en ik heb zelf een keer in Utrecht mee gedaan. Schiermonnikoog ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me wel heel erg tof. Je kunt 27,5 km doen, een halve afstand of eventueel de volle afstand in een duo.

Olympisch Stadionloop, 12 november

Vorig jaar wilde ik hier mijn PR op de 10km lopen. Ik hoopte op een tijd van 45 minuten, maar liep uiteindelijk 48 minuten wat ook een PR is (nog steeds). Ik vond het een leuke wedstrijd omdat het kleinschalig is en lekker dichtbij. Een aanrader als je een PR op de 10km wil proberen te lopen! Overigens kun je hier ook 5km lopen.

olympisch stadionloop

Zevenheuvelenloop, 19 november

Al een paar jaar wil ik de Zevenheuvelenloop lopen, en het is er nog nooit van gekomen. Het lijkt me een fantastisch, maar ook pittig parcours door een heuvelachtig landschap in omgeving Nijmegen. Op de website wordt het omschreven als het mooiste parcours van Nederland. Ik heb me niet ingeschreven, maar nu ik er zo over nadenk, lijkt het me best een leuke race om te doen over een paar weken!

Bruggenloop, 10 december

Nog zo’n loop die ik al een aantal jaar wil lopen, maar waar het iedere keer niet van komt: de Bruggenloop in Rotterdam. Deze race is ook 15km en begint aan het einde van de middag waardoor je deels in het donker loopt. Een pittige race met een aantal klimmen over o.a. Willemsbrug en Van Brienenoordbrug. Ik zie overigens dat deze race al is uitverkocht, jammer want deze lijkt me leuk! Maar via via op FB of marktplaats kun je vaak nog wel startbewijzen bemachtigen.

Halve marathon van Egmond, 14 januari

Eén van de eerste hardloopwedstrijden in het nieuwe jaar en het is altijd maar de vraag wat voor weer je hebt. Je kunt mazzel hebben met een mooie zonnige dag, of pech hebben met guur en koud weer. Veel mensen trainen voor deze halve marathon omdat het een uitdagende maar ook super leuke loop is. Ik heb zelf nog nooit de halve marathon afstand in Egmond gelopen, wel al een paar de 10km.

ASICS Xtrails

Xtrails Houffalize, 27 en 28 januari

Zelf heb ik een keer in de zomer een aantal trails in de Ardennen gedaan, maar je hebt ook een paar mooie wintertrails. Xtrails Houffalize is een hele bekende waarbij je op twee dagen meerdere afstanden kunt doen. Van 10km tot 50km en alles daar tussenin. Manon heeft vorig jaar in 2 dagen tijd 3 trails gedaan en ik werd blij van haar enthousiasme. Zoek je in de winter nog een mooie trail? Dan is deze zeker een aanrader!

Groet uit Schoorl Run, 11 februari

Ook al zo’n mooie run! Deze gaat door de duinen van Schoorl en probeer ik ieder jaar wel te lopen. Je kunt meerdere afstanden lopen en als je een voorjaarsmarathon gaat doen zit er een mooie trainingsafstand van 30km tussen. Je kunt ook 5, 10 of 21km lopen. Keuze genoeg dus.

Leuke hardloopwedstrijden in de herfst en winter

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Marlous 22 oktober 2017 at 17:26

Ik heb me net ingeschreven voor de zevenheuvelenloop. Ik wil het, net als jij, ook al heel lang! Gewoon doen!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 23 oktober 2017 at 20:47

Cool! Toevallig heb ik net een startbewijs weten te bemachtigen :D

Reply

Leave a Comment