SportWorkout

Let’s play hockey

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 juni 2017 0 comments
Noortje Randag Hockey

♦ Blog geschreven door Noor 

Mijn laatste international hockey toernooi met het Braziliaanse dames elftal.

Als trainster en mede eigenaar van Workout Amsterdam ben ik iedere dag met sport & gezondheid bezig. In 2014 heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt en is sport de rode draad in mijn leven. Ik zit in de selectie van het Braziliaanse
dames hockeyelftal, geef verschillende workouts in Amsterdam en het is mijn missie om met Workout Amsterdam heel Nederland en daarbuiten enthousiast te maken over onze manier van trainen!

Fitter dan fit

Deze sporty spice is 32 jaar! Voor een “topsporter” toch wat aan de oude kant maar toch ben ik veel fitter dan toen ik 24 was, leeftijd is in dit geval maar een getal! Hier heb ik hard voor gewerkt afgelopen 3 jaar. Hockey doe ik 2x per week, afgewisseld met pilates, kettlebell en hardlopen. Even lekker losgaan met een springtouw in het park vind ik ook top! Ik doe er alles aan om mezelf te blijven verbeteren en te prikkelen. Fysiek en mentaal wil ik me sterker voelen dan het jaar daarvoor. Doe ik dit voor mijn lol? Ja deels, maar ook omdat er weer een mooi doel op de planning staat. Zonder doel trainen lijkt me helemaal niets!

Cop Pan Americana

Als Braziliaanse hockey international speel ik dit jaar weer een groot toernooi, De Cop Pan Americana in Lancaster USA. Dit is hét hockeytoernooi voor Midden- en Zuid-Amerika. De Pan American Games speelde ik in 2014 en in 2015 de Pan American Challenge, in dit rijtje ontbrak er nog één… In 2016 helaas de Olympische Spelen misgelopen maar als ik dan toch de kans krijg om alle drie de belangrijke hockeytoernooien van Midden- en Zuid-Amerika op mijn naam te zetten, ga ik daarvoor!

Je zult je misschien afvragen hoe ik in het Braziliaanse hockey elftal ben gekomen. Toen ik 2 weken oud was ben ik geadopteerd uit Brazilië en naar Nederland gekomen. Dit gegeven gaf mij de mogelijkheid om in 2014 een Braziliaans paspoort aan te vragen en uit te komen voor mijn geboorteland. Anyways, terug naar het toernooi.

Noortje Randag Hockey

The Brazilian way

Nog een kleine 2 maanden te gaan en dan is het weer zover. We starten met een trainingsperiode van 1,5 week om vervolgens van 4 tot en met 13 augustus HET toernooi te spelen. Structureel trainen doen we niet, daar is helaas geen geld voor. Maar wat we doen, doen we goed, pakken we professioneel aan en doen we vol overgave!

Al weken gaan er appjes heen en weer in de app groep van het Braziliaanse dames hockeyelftal. De fysio informeert of iedereen fit is en of we ons aan de schema’s houden. Onze coach stuurt dat de niet-Europese dames een visum
moeten aanvragen, over en weer worden door alle teamleden motiverende leuzen gestuurd, we hebben er zin in! Soms wordt ik ‘s ochtends om 07.00u wakker met wel 45 nieuwe berichten door het tijdsverschil met Brazilië.

Hoe bereid ik me voor?

Onze coach en fysio hebben schema’s gestuurd die ik wekelijks uitvoer, ik hockey bij Amsterdam dames 3 (2x per week) en ik werk aan mijn kracht en explosiviteit. Vanaf deze week ga ik elke vrijdag aan mijn snelheid werken door middel van sprintjes. Hoe cool, hier gaat mijn partner in crime Jill mij bij helpen! Plan is om iedere vrijdag aan onze sprintsnelheid te werken. De combinatie van sprint, kracht, snelheid en explosiviteit zorgt ervoor dat ik dit jaar fitter dan voorgaande jaren ga deelnemen aan het toernooi.

De realiteit

Hoewel ik een stuk fitter ben, is mijn fitheid niet te vergelijken met bijvoorbeeld Argentinië, één van onze tegenstanders. Zij trainen jaar in jaar uit samen als team. Voor jouw beeldvorming: zij staan nummer 2 op de wereldranking, wij 41ste… ;-) Bij ons is het ieder voor zich en een maand van te voren gaan we samen het veld op om te trainen. Niet de georganiseerde topsport zoals wij in Nederland gewend zijn. Maar als we eenmaal samen het veld op lopen gaat het er professioneel aan toe. We trainen 2x per dag en mijn ritme bestaat uit eten, rusten, eten, slapen en weer trainen. De structuur van het topsport leven is gaaf, het reizen te gek en de uitdaging om straks in Lancaster nog een keer voor mijn geboorteland uit te kunnen komen bijzonder!

Ik vertrek eind juli, wanneer precies? Dat is altijd de vraag, haha! Ik heb aangegeven vanaf 24 juli beschikbaar te zijn. Betekent dit dat ik dan ook vertrek? Nee hoor, dit kan gerust 2 dagen eerder of soms gewoon een week later zijn. Ik
zorg dat ik rond die datum mijn spullen ingepakt heb en dat ik klaar ben voor vertrek. Stressen om deze onzekerheid doe ik niet meer, just go en nog een keer genieten van dit sportieve avontuur!

Ik zal zo nu en dan een up- date posten op de website van Workout Amsterdam. Of je kunt me volgen op Instagram.

Noortje Randag Hockey

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment