OntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Lemon poppyseed pancakes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 augustus 2016 1 Comment
lemon poppyseed pancakes

Lemon poppyseed pancakes, ook wel citroen maanzaad pannenkoekjes maar dat klinkt toch wat minder gezellig, toch? Lemon poppyseed pancakes zijn smeuïg en hebben een hele sterke citroensmaak. Heerlijk fris in de zomer, maar ook op andere momenten in het jaar kunnen deze pannenkoekjes.

Lemon poppyseed pancakes, 8 stuks

  • 125 gram volkorenmeel
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 20  gram maanzaad
  • 300 ml karnemelk
  • 10 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 ei
  • 1 tl kokosolie
  • Frambozen en honing ter garnering

Was de citroen, rasp de schil er vanaf en pers hem uit. Meng alle ingrediënten in een kom tot een lobbig beslag. Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan tot deze goed heet is en zet het vuur middelhoog. Maak drie hoopjes. Laat een paar minuten aan één kant bakken en keer dan om. Let op dat het vuur niet te hoog staat want dan verbranden ze heel snel, maar zijn ze nog niet gaar van binnen.

Maak een stapel van vier pannenkoekjes per bord, serveer met wat honing en verse frambozen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 4 pannenkoekjes: 335 calorieën
12,9 gram eiwit – 51 gram koolhydraten – 5,9 gram vet

lemon poppyseed pancakes

lemon poppyseed pancakes

image_print

1 Comment

Marlissa 28 augustus 2016 at 10:42

Thanks voor het recept! Ziet er lekker uit;)

Reply

Leave a Comment