EatNieuws

Last minute tips voor de kerstdagen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 december 2014 4 Comments
Untitled-1

Voor veel mensen zijn de kerstdagen een vrijbrief om alles te eten wat los en vast zit. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar met de volgende last minute tips kom jij de kerstdagen eenvoudig door zonder je schuldig te voelen.

1. Eet overdag normaal om je vetverbranding op gang te houden
Veel mensen denken: “ik ga straks heel veel eten, dus laat ik nu maar wat minder eten”. Niet doen! Je vetverbranding valt stil en alles komt daardoor extra hard aan. Zorg dus dat je goed ontbijt en eventueel een gezonde snack eet voor je weggaat zodat je bij aankomst niet gelijk op alle lekkere hapjes aanvalt.

2. Wissel de alcoholische versnaperingen af met water
Ik schreef het al in dit artikel, maar zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.  Gedurende een kerstdiner kun je stiekem best veel drinken, bij elke gang komt er ook vaak een andere wijn op tafel wat er voor kan zorgen dat als je op staat je een beetje dizzy kan voelen. Zorg dat je naast je wijnglas ook een glas water hebt staan zodat je gehydrateerd blijft en sneller vol zit.

3. Maak een wandeling tijdens de kerstdagen
Stilzitten, kadootjes uitpakken en eten. Herkenbaar? Loop voordat je aan het kerstdiner begint nog een rondje hard, of sleep je gezelschap na het eten mee naar buiten voor een lekkere wandeling.

Maar boven alles, geniet ervan! De decembermaand is er tenslotte wel voor om een beetje te genieten. Houdt hiervoor bijvoorbeeld de 80/20 regel aan waarbij je jezelf de ruimte geeft om lekker te genieten.

Fijne feestdagen!

image_print

4 Comments

Kimberley 28 december 2014 at 11:15

Tweede kerstdag 5km gejogd, heerlijk! Zit je meteen beter in je vel. Ouders en schoonouders hebben zelfs heel gezond gekookt, dus de schade is enorm beperkt

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 december 2014 at 14:17

Wat goed! Fijn heh als andere mensen om je heen ook gezond koken, maakt het een stuk makkelijker om vol te houden!

Reply
Eline 24 december 2014 at 13:05

Keuzes maken is belangrijk. Dus niet en en en en. Maar of of of. Scheelt een hoop is mijn mening!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 24 december 2014 at 13:16

Heb je helemaal gelijk in! Als je je daar al bewust van bent, komt het helemaal goed :) Fijne feestdagen!

Reply

Leave a Comment