DinerEatPastaReceptenVegetarisch

Lasagne met spinazie, ricotta & geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 juni 2015 5 Comments
lasagne spinazie ricotta

Bij de meeste lasagnes heb ik het idee dat ik altijd teveel eet en ze behoorlijk ongezond zijn. Nu wil ik niet zeggen dat deze lasagne heel veel gezonder is, maar hij is wel heel fris door de ingrediënten. Momenteel is het één van mijn favoriete lasagnes en ik heb nooit een vol gevoel nadat ik deze heb gegeten!

Voor 4 personen;

  • 300 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram basilicum
  • 2 tomaten
  • rasp van 1/2 citroen
  • 2 blikjes tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 ei
  • 250 gram ricotta
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 1 laurierblad
  • Peper & zout
  • 220 gram lasagnebladen
  • Eventueel salade voor bij de lasagne

lasagne spinazie ricotta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de spinazie op hoog vuur met de nootmuskaat, peper en zout slinken. Doe samen met het bakvocht in een grote kom.

Fruit nu de ui en knoflook tot deze glazig gaat zien. Giet de tomatenblokjes erbij en roer door. Knip de basilicum heel fijn en voeg deze samen met citroenrasp, laurierblaadje en peper bij de tomatensaus. Laat 15 minuten op zacht vuur pruttelen.

Ondertussen maak je de spinazie klaar. Snijd deze fijn en voeg weer toe aan het bakvocht. Kluts het ei en voeg deze samen met de ricotta en verbrokkelde geitenkaas toe aan de spinazie. Doe er weer wat peper bij en meng goed zodat er een spinazie-kaas mengsel ontstaat.

Wanneer de tomatensaus klaar is, schep je eerst een klein laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Doe er een laagje lasagnevellen op, het spinaziemengsel, de tomatensaus, lasagnevellen etc. Eindig met de tomatensaus.

Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over de tomatensaus. Maak af met de Parmezaanse kaas.

Zet de lasagne nu 35 minuten in de oven. Laat als deze klaar is nog 5 minuten na garen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 490 calorieën
26 gram eiwit – 50 gram koolhydraten – 19,5 gram vet

lasagne spinazie ricotta

5 Comments

Thanee 14 december 2016 at 16:56

Heb het net gemaakt en gaat zo de oven in. Ik mis het ei op het boodschappenlijstje en zie nergens de parmezaanse kaas terugkomen in het recept..

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 14 december 2016 at 17:04

Dat is ook slordig! Heb het gelijk aangepast :) Parmezaanse kaas als laatste on top! Eet smakelijk!

Reply
Sport en eetdagboek #45 - Eat.Run.Love. 11 april 2016 at 07:00

[…] Ook eet ik opnieuw een eitje. De rest van de dag rommel ik wat aan. ’s Avonds staat er lasagne met spinazie, ricotta en geitenkaas op het menu en tik ik deze enorme […]

Reply
Nickey 1 juli 2015 at 19:19

Mmm, heb het net gemaakt en het was heerlijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 juli 2015 at 00:00

Goed om te horen! Lekker fris is hij ook heh?

Reply

Leave a Comment