DinerEatPastaReceptenVis

Lasagne met broccoli en zalm

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 september 2014 4 Comments
SONY DSC

Pasta blijft mijn favoriete hoofdgerecht, maar we weten allemaal dat dit niet de meest gezonde keuze is. Toch eet ik het regelmatig, maar dan probeer ik altijd voor een verantwoorde variant te gaan. Dit keer maakte ik een lasagne van groene lasagnebladen en een zelfgemaakte bechamel saus van amandelmelk en speltbloem.

  • 1 broccoli
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram verse zalmfilet
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el dille
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram (spelt)bloem
  • 500 ml amandelmelk (of een andere melk)
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • Groene lasagnevellen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de broccoli 5 minuten en stamp vervolgens fijn. Snijd intussen de uien en knoflook fijn en bak deze tot de ui glazig ziet. Voeg de kerrie en dille toe en roer goed. Voeg daarna ook de gestampte broccoli toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de zalmfilet in dunne plakjes.

Maak een roomsaus door de boter te smelten en de bloem toe te voegen. Voeg daarna scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde, dunne saus. Breng aan de kook en laat de saus een beetje indikken. Breng ook op smaak met flink wat peper en zout.

Doe een dun laagje saus op de bodem van de schaal en leg er een laag lasagne vellen op. Schep er een kwart van het uienmengsel op en bedek met een kwart van de zalm. Doe er een laagje saus op* en herhaal deze stap tot het uienmengsel en de zalm op zijn. Sluit af met lasagne, het laatste beetje saus en een klein beetje Parmezaanse kaas voor de smaak en een knapperig korstje.

* Tussentijds heb ik de saus nog iets dunner gemaakt met een beetje water omdat hij wel erg dik werd. Houd dit dus in de gaten! 

Zet de ovenschaal voor 35 minuten in de oven tot de lasagne gaar is. Eet smakelijk!

SONY DSC

4 Comments

Inge 9 november 2014 at 00:04

Klinkt heerlijk, gebruik je verse of gedroogde lasagne bladen??

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 9 november 2014 at 08:39

Een beetje wisselend! De ene keer vers en de andere keer gedroogd. In dit geval zou ik de volgende keer verse gebruiken dan kan het namelijk wat korter in de oven en wordt de zalm ook niet te droog!

Reply
Eline 10 september 2014 at 22:04

Ah heerlijk <3

Reply
Mirne 10 september 2014 at 10:53

Lijkt me heerlijk!

Reply

Leave a Comment