Gezondheid

Lachen is gezond

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 maart 2017 2 Comments
lachen gezond

Ik denk niet dat ik jullie hoef te vertellen dat lachen gezond is. Maar waarom is dat dan eigenlijk zo? Lachen zorgt voor minder stress, geeft een boost aan je immuunsysteem, is goed voor je hart en geeft je zelfvertrouwen. Weet je al genoeg? Of lees je nog even door?

Lachen vermindert stress

Ken je dat gevoel van stress? Stress door deadlines, dingen die niet goed verlopen of iets spannends wat je moet gaan doen. Niet goed voor je gemoedstoestand. Een goede lachbui kan helpen om te ontspannen en stress weg te nemen. Tijdens het lachen komt er oxytocine en serotonine vrij. Deze hormonen zorgen voor je gelukzalig gevoel waardoor je minder gevoelig bent voor stress. Door te lachen gaat het aantal stresshormonen in je bloed heel erg omlaag.

Lachen zorgt voor een beter immuunsysteem

Stress zorgt voor chemische reacties in het lichaam die op hun beurt zorgen voor een lagere immuniteit. Hierdoor is de kans groter dat je vatbaarder bent voor allerlei kwaaltjes. Lachen geeft een boost aan je immuunsysteem, minder stress zorgt gewoonweg voor een kleinere kans op ziekte waardoor je je gezonder en energieker zult voelen.

Een strakke buik door lachen

Ok, dit is is ietwat overdreven, maar ken je dat gevoel dat je hard hebt getraind en buikspierpijn hebt? Je wilt dan echt niet aan het lachen gemaakt worden want dan schudden je buikspieren alle kanten op. Of als je zo hard moet lachen dat je er niet meer uit komt en gewoon pijn in je buik krijgt van het lachen. Door te lachen zet je meerdere spieren in het lichaam aan het werk, krijg je een hogere hartslag en ben je in staat om calorie├źn te verbranden. Het zijn niet honderden calorie├źn, maar toch. Alle beetjes helpen!

lachen gezond

Lachen voor een gezond hart

Wanneer je lacht wordt je rustiger: je ademhaling wordt rustiger, je hartslag lager, je bloeddruk vermindert en de doorbloeding verbetert. Al deze elementen zorgen ervoor dat er meer spanning of druk op het hart komt te staan waardoor het positieve effecten heeft op je hart.

Lachen laat je beter voelen

Ken je dat? Dat je zo’n ontzettende baaldag hebt en niks lijkt het meer goed te kunnen maken? Probeer dan toch – ondanks dat je er waarschijnlijk geen zin in hebt – af te spreken met leuke mensen zodat je zeker weten een leuke avond hebt. Een gezellige avond zorgt gegarandeerd voor lachen en je zult merken dat je je daarna een stuk beter voelt. Vooral een harde schaterlach is aanstekelijk en laat je opgelucht voelen.

Natuurlijk zijn er genoeg spontane momenten met vrienden, familie en collega’s om te lachen. Maar probeer er eens bij stil te staan en wat vaker te lachen. Al is het maar een glimlach. Je zult merken dat je je een stuk beter voelt. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Een goede lach zorgt voor een mooi uiterlijk; een gezonde blos en een positieve uitstraling. Daar wordt iedereen blij van toch?

lachen gezond

***Kleding via Zalando***

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Eline 11 maart 2017 at 09:02

Leuk artikel maar ik denk dat je oxytocine bedoelt?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 maart 2017 at 10:53

Je hebt helemaal gelijk! Typefoutje, gelijk aangepast :)

Reply

Leave a Comment