ReceptenZoete tussendoortjes

Kwarkbol met rozijnen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 augustus 2017 3 Comments
Kwarkbol met rozijnen

Mijn moeder kocht vroeger altijd bij de bakker een kwarkbol; super zoet met rozijnen en suikertjes, maar ook echt super lekker! Af en toe als ik bij een bakker stond en ik zag kwarkbol(letjes) dan zwichtte ik, maar nog nooit had ik het zelf gemaakt. Tot ik op de blog van Nina & Elise een recept voor een kwarkbol zag staan. Ik stuurde mijn moeder direct een berichtje en we gingen zelf aan de slag met het recept. Ik heb het een klein beetje aangepast naar mijn voorkeuren, dus in deze blog deel ik graag het recept voor de kwarkbol met rozijnen. Valt het jullie trouwens op dat ik ander servies heb? Ik houd heel erg van wit servies, maar deze kleurtjes vind ik ook zo leuk! Het zorgt ervoor dat je eten net weer anders op het bord uit komt. Dit leuke servies komt van By Julia, een Nederlandse dame die in Portugal woont en daar de leukste serviezen verzamelt.

Kwarkbol met rozijnen

8 stukjes

  • 125 gram magere kwark
  • 125 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 250 gram volkorenmeel
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 15 gram bakpoeder (1 zakje)
  • Ronde bakvorm van 20 cm

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop in een kom de kwark, eieren, suiker en vanillesuiker tot een egaal mengsel. Ik doe dit gewoon met een garde. Zet een zeef op de kom en zeef de bakpoeder en volkorenmeel er doorheen. Waarschijnlijk houd je wat grove stukjes uit de volkorenmeel over, deze giet ik daarna alsnog bij het beslag. Meng het meel met het kwarkmengsel met een lepel of spatel. Je zult merken dat dit vrij lastig gaat, het is een plakkerig beslag. Dat klopt! Schep als laatste de rozijnen door het beslag.

Leg op de bodem van de bakvorm een bakpapiertje en schep het beslag in de vorm. Verspreid met een lepel het beslag goed over de bodem en zet voor 35 minuten in de oven tot de kwarkbol een mooie bruine bovenkant heeft.

Prik voor de zekerheid even met een satéprikker in de kwarkbol, deze moet er schoon uit komen. Elke oven is verschillend, dus wellicht is 30 minuten in jouw oven beter.

Voedingswaarden per stukje: 216,7 calorieën
7,5 gram eiwit – 37,4 gram koolhydraten – 3,3 gram vet

Kwarkbol met rozijnen

Kwarkbol met rozijnen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Heleen 8 maart 2018 at 21:05

Ik had nog nooit van een kwarkbol gehoord, maar dit is echt lekker! Bedankt voor de lekkere recepten, ik maak ook regelmatig de bananenbroden en de wortelcake die op je blog staan.

Reply
Avatar
Marina 3 augustus 2017 at 22:00

Ziet er lekker uit. Ik ga ze van het weekend ook eens maken, maar dan met havermeel denk ik. :-D

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 augustus 2017 at 21:08

Ook heel lekker! Ik zou alleen als ik jou was wel zorgen dat de havermeel goed fijn is (mocht je havermout zelf fijn malen). Benieuwd hoe het is!

Reply

Leave a Comment