SportWorkout

Alle 30+ vrouwen opgelet: krachttraining na je 30ste is een must!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 april 2017 2 Comments
Krachttraining na je 30ste

♦ Blog geschreven door Jill & Noor ♦

We zien de angst al in je ogen: vrouwen en krachttraining, dat gaat toch niet samen? HELP, dan word ik een oncharmante spierbundel met mega grote biceps en bonkige schouderspieren. No worries, het mag allang duidelijk zijn dat je dat echt niet zomaar wordt. Daar gaan maanden van intensieve trainingen en een uitgebalanceerd (lees: extreem) dieet aan vooraf. Worden wij daar happy van? NEE! Gaan wij aan de slag met grote halters en enge zware fitness schijven? NEE!

Wij Jill & Noor en zeker ook Jessica zijn 30+, doen aan krachttraining en zijn geen extreme spierbundels, maar voelen ons fitter en fysiek en mentaal een stuk sterker dan toen we 20 waren! Hoe? AFWISSELING! Het is een combinatie van
HIIT, balans en krachttraining met de kettlebell. Altijd lekker buiten in het park. De Workouts zoals wij ze aanbieden zijn gericht op spierkracht uithoudingsvermogen, hierdoor worden je spieren sterker maar blijft een volume boost uit. In een week wisselen wij verschillende Workouts met elkaar af, dit zorgt voor optimaal resultaat en plezier!

De meeste deelnemers die bij Workout Amsterdam trainen zijn vrouwen tussen de 25- 35 jaar. Wij adviseren vrouwen na hun 30ste 2 a 3x per week aan krachttraining te doen. Je vraagt je misschien af waarom? Nou dat gaan wij je
uitleggen!

Krachttraining na je 30ste

  • Het lichaam verliest na je 30ste ieder jaar aan spierkracht & spiermassa
  • Krachttraining bij ons draait niet om die enorme biceps of sixpack. Het gaat om functionele kracht, kracht die je nodig hebt in alle dagelijkse bewegingen!
  • Door krachttraining verhoog je je dagelijkse verbranding
  • Je botten worden sterker, hiermee voorkom je fysieke kwalen als je ouder bent zoals osteoporose
  • Het verkleint de kans op diabetes en hartkwalen
  • Het geeft je mentaal een boost waardoor je je sterk voelt en dit tegelijkertijd ook uitstraalt; krachttraining geeft zelfvertrouwen.
  • Er is geen maximum leeftijd tot wanneer er aan krachttraining kan worden gedaan

Leuk al die standaard feitjes die je op elk fitness blog kunt teruglezen. Maar hoe hebben wij dit zelf ervaren?

Noor:

Ik ben (pas) gestart met krachttraining op mijn 27ste. Altijd al wel heel sportief: hardlopen, zwemmen, hockeyen, yoga en noem maar op. Zat er een opbouw of structuur in mijn trainingen, mwah niet echt. Ik deed maar wat. Toen ik gevraagd werd om voor het Braziliaanse elftal te gaan hockeyen moest ik in korte tijd echt fit worden en vooral sterker worden. Want wauw, wat miste ik een kracht en  explosiviteit, na 4 jaar geen bal en stick meer te hebben aangeraakt en intensief te hebben hardgelopen. Ik ben heel gericht aan de slag gegaan met een personal trainer, Michiel Verschuur van Physicum. Ook deed ik mee met allerlei bootcamps. In korte tijd veranderde mijn lichaam, ook ging ik beter en gezonder eten en kwam ik 2kg aan in spiermassa! En zie ik eruit als een HULK? Zie de foto
hieronder.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met krachttraining en is dit een vast ritueel in de week. Minimaal 2x per week doe ik een kettlebell Workout, ook heb ik afgelopen winterstop voor het eerst Crossfit gedaan. YES! Dat is een Workout
waar ik meteen fan van ben. Het gevoel na een krachttraining is mentaal en fysiek heerlijk, het geeft me power, bijna hetzelfde gevoel als wanneer ik een goal met hockey scoor!

Krachttraining na je 30ste

Jill:

Krachttraining is sinds mijn opleiding tot trainer een vast onderdeel van mijn Workout week, naast HIIT mijn favo Workout!! Wel altijd in veel verschillende vormen, zo ben ik begonnen in een sportclub waar ik werkte. Lekker zo’n 90’s fitness feeling waar geen vrouw te bekennen was in het krachthonk ;-) Daarna ben ik allerlei verschillende vormen van krachttraining gaan doen. Nooit alleen maar krachttraining, de afwisseling van Workouts maakt het uitdagend voor mij. Ook heb ik veel spierkracht uithoudingsvermogen getraind met Bodypump nadat ik de opleiding van Less Mils gedaan had. De kettlebell is sinds een jaar toch wel echt mijn favo trainingstool, hij gaat zelfs mee op vakantie! Krachttraining heeft mij geholpen supersnel te herstellen van 2 meniscusoperaties en blessurevrij 4
marathons in 2 jaar te lopen terwijl ik veel trainingsmaatjes om me heen hoorde over blessures. Ik voel me er sterker door en haal meer uit mijn andere Workouts doordat ik optimaal kan belasten.

Mijn advies; wissel je Workouts lekker af. Verras je lichaam zo nu en dan met een nieuwe manier van trainen om het effect op je lichaam te vergroten en vooral; GENIET!

Krachttraining na je 30ste

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Britt 21 april 2017 at 13:42

‘Gaan wij aan de slag met grote halters en enge zware fitness schijven? NEE!’ …… Enge zware fitness schijven?! Ik vind deze blog niet echt passen op Eat Run Love, waar het juist ook regelmatig om ‘echte’ krachttraning mét zware schijven gaat (… crossfit?!).

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 april 2017 at 22:55

Hi Britt, mij was deze zin me niet in negatieve zin opgevallen. Noor doet zelf ook aan CrossFit, dus zou het met een knipoog lezen. De strekking van de blog is uiteindelijk dat krachttraining na je 30ste belangrijk is (hier heb je meerdere vormen in) en dat past erg goed bij Eat.Run.Love.!

Reply

Leave a Comment