EatFeiten & Fabels

Komkommertijd is aangebroken!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 juli 2014 6 Comments
komkommer voordelen

Op de blog is het beduidend iets minder druk dan normaal, en dat is niet meer dan logisch want het is vakantieperiode en mooi weer. Ik merk zelf ook dat ik de blogs die ik volg iets minder goed bijhoud dan normaal, continue met je telefoon op het strand of terras zitten is ook niet heel gezellig! De figuurlijke komkommertijd is aangebroken en daarom heb ik besloten om de komende weken ook iets minder blogs online te zetten. Normaal gesproken probeer ik iedere dag een blog te plaatsen, nu zal ik dat om de dag doen, waardoor er zo’n 4 artikelen per week online verschijnen. Maandag is de standaard Fit Diary dag, de overige dagen hangt het een beetje af van de nieuwtjes die ik heb, maar voor enige continuïteit zal ik proberen om maandag, woensdag, vrijdag, zondag aan te houden. Ondertussen ga ik achter de schermen druk aan de slag met het verder optimaliseren van de blog, het is dus niet zo dat ik stil zit! Mocht je nog tips en/of verbeteringen hebben dan hoor ik dat graag.

Untitled-4En dan nu over naar de letterlijke komkommertijd want ook die is aangebroken. Je kunt het hele jaar door komkommers kopen, maar in juli – augustus – september zijn ze het allerlekkerste. Het eten van komkommer heeft ontzettend veel voordelen en is bovendien nog lekker verfrissend ook. Ik eet zo een hele komkommer als snack (weinig calorieën), maar het is ook lekker in water of een groene smoothie.

Maar wat zijn nu de grote voordelen van komkommer?

Komkommer hydrateert het lichaam en vult dagelijkse vitaminen aan
Deze groene groente bestaat voor 95% uit water, wat er voor zorgt dat het lichaam wordt gehydrateerd. Tegelijkertijd helpt het om gifstoffen af te voeren. Komkommers bevatten de meeste vitamines die het lichaam dagelijks nodig heeft (o.a. vitamine B & C). Net als bij de meeste vruchten geldt dat in de schil de meeste vitamines zitten.

Helpt bij gewichtsverlies en spijsvertering
Ik riep het net al even, er zitten ontzettend weinig calorieën in komkommers, ideaal dus als je wilt afvallen. Bovendien wordt de spijsvertering geholpen doordat er zoveel water en vezels in komkommers zitten. Daardoor kan het lichaam zich ontdoen van gifstoffen.

Neemt slechte adem weg
Druk een schijfje komkommer 30 seconden tegen je verhemelte met je tong. De fytochchemicaliën zullen de bacteriën in je mond, die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem, doden.

Remedie tegen kater
Iets te diep in het glaasje gekeken? Als je een kater wilt vermijden, eet dan een paar schijfjes komkommer voordat je naar bed gaat. Komkommers bevatten suiker, vitamine B en elektrolyten om essentiële voedingsstoffen aan te vullen, waardoor de hevigheid van een kater of hoofdpijn afneemt.

Verzorging voor de huid
Een huidirritatie of verbrand? Schijfjes komkommer helpen verzachten. Ook kun je ze op gezwollen oogleden leggen en de komkommer zorgt voor vermindering van de zwelling.

Untitled-5

Bron informatie: aHealthylife.nl

6 Comments

Watermeloen sap met komkommer - Eat.Run.Love. 5 augustus 2015 at 07:01

[…] komkommer gezond is, wisten we al. Ook komkommer bestaat grotendeels uit water, bevat veel vitamines en helpt gifstoffen […]

Reply
Detox juice recept - Eat.Run.Love. 7 mei 2015 at 07:03

[…] is dit een detox juice? Hij zit vol met antioxidanten en vitaminen. Komkommer heeft meerdere voordelen, maar voor nu is de belangrijkste dat het helpt bij gewichtverlies, spijsvertering en hydratatie. […]

Reply
brigiete 25 juli 2014 at 22:37

Leuk stukje,ik heb wel een vraag; als er suiker in zit hoe kan een komkommer dan 0 calorien bevatten?

Reply
Jessica
Jessica 26 juli 2014 at 22:18

Oeps, dat is natuurlijk niet waar en een beetje dom van mij! Weinig caloriën :) Een stuk komkommer van zo’n 20 cm bevat ongeveer 45kcal.

Reply
Eline 25 juli 2014 at 10:21

Ik vind komkommer vooral gewoon heel lekker om te eten!

Reply
Samantha 25 juli 2014 at 09:28

Komkommer is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! In je water, door de sla, gewoon zo, met een dipje, kortom: WE ALLE LOVE KOMKOMMER!

Reply

Leave a Comment