EatOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Knapperige muesli met chocolade

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 juni 2018 2 Comments
Knapperige muesli met chocolade

Als je elke dag hetzelfde eet: magere kwark met granola en fruit is het ook wel eens lekker om af te wisselen in soort granola. Ongeveer één keer per week sta ik in de keuken om zelf granola te maken, maar wanneer ik te lui ben haal ik ook wel eens een zak kant en klare knapperige muesli. Van gewone muesli houd ik namelijk niet zo. En zo kwam ik op het idee om zelf knapperige muesli met chocolade te maken. Inmiddels weet ik wel een beetje wat ik bij elkaar moet gooien om er iets lekkers uit te krijgen, dus deze knapperige muesli was dan ook direct goed gelukt!

Knapperige muesli met chocolade

12 porties van 45 gram

  • 250 gram grove havervlokken
  • 40 gram gepofte tarwe*
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 55 gram honing
  • 55 gram kokosolie
  • snuf zout
  • 1 vanille shot**
  • 100 gram pure chocolade chips***

*Sinds kort kun je bij de Albert Heijn gepofte tarwe kopen, dit is heel lekker om ter afwisseling aan je muesli toe te voegen.
**Ik gebruik een vanilleshot van Personal Proteïn, maar je kunt ook een theelepel vanille essence of vanille poeder gebruiken. Overigens zijn deze shots echt top, ook voor het maken van smoothies of cake bijvoorbeeld.
***Pure chocolade chips kun je kopen bij de meeste notenzaken, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf chocolade te hakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havervlokken, gepofte tarwe en zonnebloempitten samen met een snufje zout in een grote ovenschaal*. Verhit in een klein pannetje de kokosolie en honing en voeg als het gesmolten is de vanille shot toe. Roer even door en meng vervolgens met de granen.  Zet nu voor 20 minuten in de oven.

*Je kunt er ook voor kiezen om het uit te spreiden over een bakplaat, dan wordt het nog wat meer knapperig (ik heb helaas slechts een kleine oven). Meng het dan in een grote kom en spreid vervolgens uit.

Wanneer de muesli helemaal is afgekoeld roer je de chocolade chips er door heen.

Een feestje met een bakje kwark met aardbeien!

Voedingswaarden per portie van 45 gram: 209 calorieën
4,5 gram eiwit – 22,6 gram koolhydraten – 10,8 gram vet

I.c.m. 250 gram magere kwark en 150 gram aardbeien: 378 calorieën
27,8 gram eiwit – 39,5 gram koolhydraten – 11,3 gram vet

Knapperige muesli met chocolade Knapperige muesli met chocolade

2 Comments

Hanne 24 juni 2018 at 18:15

Bedankt voor de tip van de gepofte tarwe! Ik zal er op letten de volgende keer dat ik in de Albert Heijn kom. Misschien dat hagelslag het nog gezonder zou maken?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 juli 2018 at 21:12

Hagelslag is chocolade, dus dat is zeker niet gezonder :)

Reply

Leave a Comment