Lifestyle

Klaar voor de lente

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 februari 2018 3 Comments
Klaar voor de lente

De zon heeft de afgelopen week goed zijn best gedaan. Op sommige momenten – uit de wind en in de zon – voelde het zelfs al als lente. Dat je vingers en tenen er nog afvriezen zodra je in de schaduw staat vergeten we voor het gemak even. Ik kreeg kriebels. Kriebels om te gaan schoonmaken, kriebels om naar buiten te gaan, kriebels om gezond te eten en kriebels om te sporten. Alle voelsprieten gingen op scherp. Ik ben klaar voor de lente (of eigenlijk zomer!). Bijzonder wat de zon met je doet op zo’n moment. Dit is voor mij ook een mooi moment om even te reflecteren: waar sta ik nu en wat wil ik nog doen?

Wakker worden uit de winterslaap 

Waarschijnlijk heel herkenbaar, maar in de winter heb je vaak toch net wat minder energie dan in andere jaargetijden. Je bent vermoeider, hebt minder zin om leuke dingen te doen en eet vaak ook net wat meer. Dat is niet gek, want ondanks dat wij als mensen geen echte winterslaap houden, is dat wel iets wat moeder natuur zou willen. Mensen hebben rust nodig om te herstellen en te reflecteren. Iets wat je heel goed in de winter kunt doen.

Klaar voor de lente

De grote voorjaarsschoonmaak

Zodra het voorjaar aanbreekt gaan die voelsprieten omhoog en schiet de energie ook omhoog. Alles wat je in de winter hebt voorbereid wil zich nu uiten. Met frisse moed begin je aan een nieuw seizoen en vaak gaat dat gepaard met drang. Drang om te presteren, om schoon te maken, om je kast uit te ruimen, om te sporten en om gezond te eten. Vaak zijn dit projecten waar je nog meer energie van krijgt. Of waarvan je in ieder geval heel blij bent dat je ze hebt gedaan. Een schone keuken of een opgeruimde kast bijvoorbeeld. Je hebt er vrijwel nooit zin in, maar als het eenmaal is gebeurd ben je heel erg blij en heb je een voldaan gevoel. En maakt je gelijk ruimte voor nieuwe items, zoals het leuke voorjaarssetje van Odlo wat ik op de foto’s draag.

Voorkom voorjaarsvermoeidheid

Waarschijnlijk barst je nu van de energie, maar richting het voorjaar kan je energiepeil ook nog steeds heel laag zijn. Om in termen van de natuur te blijven; alles is nog heel kwetsbaar en pril maar kan zo weer verwoest worden door nachtvorst. Pas dus goed op jezelf. Zorg voor voldoende rust en regelmaat. Ga op tijd naar bed. Ga naar buiten zodra de zon schijnt om vitamine D te vangen. Schrap zoveel mogelijk suikers en vetten om vermoeidheid en futloosheid te voorkomen.

Klaar voor de lente

Maak een plan

Het aanbreken van de lente is voor mij vaak een moment om een plan te maken en doelen te stellen. Riep ik einde jaar nog heel hard dat ik geen doelen wilde stellen, momenteel barst ik van de energie en wil ik alleen maar doelen stellen. Waarom doelen stellen als het nieuwe jaar begint, als dat het hele jaar door kan? Luister naar je lichaam en maak een plan de campagne als jij er klaar voor bent. Bedenk wat je dit jaar wilt bereiken en maak een trainings- en voedingsplan. Met de tips in deze blog weet je zeker dat je straks fit voor de zomer bent.

Klaar voor de lente

Of ik klaar ben voor de lente? Ja, zeker weten! Laat die lente maar komen. Ik heb zin om weer doelen te stellen (en ben daar stiekem ook al mee bezig), het wordt tijd om mijn wintervet te verbranden (want ja, in de winter let ik toch wat minder op) en ik heb zin om te shoppen. Als een nieuw seizoen aanbreekt, heb ik ook altijd zin in een nieuwe garderobe. Ik ruim mijn kast op en maak ruimte voor nieuwe items. Het setje van Odlo wat ik op de foto’s draag, past perfect in mijn voorjaarsgarderobe. Geïnspireerd op de lente en het opkomen van bloemen ontwikkelde Odlo een Flash Capsule collectie die functioneel, comfortabel en stylish is. Odlo ontwikkelt elke maand een nieuwe Flash Collectie die slechts één maand in limited oplage verkrijgbaar is bij Sportsworld. Dus snel naar de winkel rennen als je deze outfit net als ik top vind!

Klaar voor de lente

*Deze blog is in samenwerking met Odlo tot stand gekomen*

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Hanne 21 februari 2018 at 13:58

Bedankt voor je reactie! :-)

Reply
Avatar
Hanne 20 februari 2018 at 13:07

Superleuke outfit! Je staat er echt heel goed mee :-). Met de link kom ik echter op een andere collectie (Into the mist) terecht. Moeten we nog wachten tot maart voor we dit kunnen bestellen?

Reply
Avatar
Jessica - Eat.Run.Love 20 februari 2018 at 23:04

Dank voor je lieve compliment, leuk! De collectie is vanaf begin maart online en in de winkel verkrijgbaar en hangt er dan dus 1 maand!

Reply

Leave a Comment