ReceptenSoep

Kippensoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 december 2017 1 Comment
Kippensoep

Op eerste Kerstdag hadden we een keer een familie lunch in plaats van een familie diner. Ik wist dat hier ontzettend veel eten zou zijn en dat we waarschijnlijk ook de hele middag zouden eten. Grote kans dus dat we ’s avonds niet zo’n trek zouden hebben. Maar omdat je altijd wel wat trek krijgt later op de avond besloot ik een ouderwetse pan kippensoep te maken. Ik doe dit niet zo vaak, terwijl het eigenlijk zo lekker is! Een receptje wat ik dus ook nog nooit gedeeld heb, maar wat eigenlijk wel thuis hoort op de blog. Ideaal om in het weekend te maken en lekker van te smikkelen. Ik ging overigens wel een beetje voor de luie variant met kant en klare groenten en bouillonblokjes. Je kunt er ook voor kiezen om zelf wat groenten te snijden en zelf de soep te kruiden met verse kruiden.

Een grote pan kippensoep

  • 2 liter water
  • 4 groente bouillonblokjes
  • 2 kippenbouten (ik had zo’n 850 gram incl. bot)
  • 150 gram soepgroenten
  • 75 gram vermicelli

De kippensoep is echt super makkelijk te maken! Daar houden we van. Breng een pan met 2 liter water en 4 bouillonblokjes aan de kook. Doe de twee kippenbouten in de pan met bouillon en laat een uur tot anderhalf uur zachtjes koken. Je kunt de kip na anderhalf uur makkelijk van het bot af halen.

Pluis de kip in zijn geheel en voeg de kip weer toe aan de bouillon. Voeg nu ook de groenten en vermicelli toe en laat nog zo’n 10 minuten zachtjes koken. Klaar is je kippensoep! Enjoy!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Missynicolekatje 2 januari 2018 at 12:46

kippensoep is lekker je hebt een leuke website

Reply

Leave a Comment