LunchReceptenSaladeSpreads & DipsVlees

Kipkerrie salade

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 september 2015 5 Comments
kipkerrie salade

Kipkerrie salade is heel lekker vind ik, maar die uit de supermarkt bevat vaak meer mayonaise dan kip. Tijd om het zelf te maken dus!

Voor 2 personen:

  • 250 gram kipfilet
  • handje taugé
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el kwark
  • 2 el mayonaise
  • 1 el verse peterselie
  • 1 bouillonblokje
  • peper & zout

Kook de kipfilet in ca 10 minuten gaar in een bouillonblokje. Laat lichtjes afkoelen en pluis met een vork zodat er reepjes ontstaan. Maak een sausje van de kwark, mayonaise, kerrie- en kurkumapoeder en de peterselie. Meng dit samen met de taugé door de kip.

Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Heerlijk op een broodje of cracker!

Voedingswaarden p.p. 249 cal
26 gram eiwitten – 6 gram koolhydraten – 14 gram vetten

kipkerrie salade

kipkerrie salade

kipkerrie salade

image_print

5 Comments

Hanne 9 mei 2016 at 17:56

Wat noemen jullie hier precies een portie per persoon?

Reply
Jessica 9 mei 2016 at 18:25

Ik ben in het recept uitgegaan van 2 personen (staat bovenin het recept) dus 2 porties!

Reply
JudithVah 4 maart 2017 at 17:56

wh0cd607343 viagra online

Reply
Marlotte 30 september 2015 at 12:45

Mmm, heel lekker! Ik vind zelfgemaakte kipkerrie ook zoveel lekkerder!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 30 september 2015 at 23:20

Ja heh, vind ik ook en het is ook zo makkelijk te maken!

Reply

Leave a Comment