DinerReceptenVlees

Kipchili met kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 juli 2014 4 Comments
chili kikkererwten

Sinds ik kikkererwten heb ontdekt, eet ik ze wel een paar keer per week. Ik vind ze zo lekker en veelzijdig; in salades, warme gerechten, als snack, als ingrediënt voor hummus, noem maar op. Dit keer heb ik een pittig chilirecept voor jullie.

Voor 3 à 4 personen:

  • 350 gr kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode pepertjes
  • 1 blik kikkererwten
  • blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • koriander
  • couscous

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Bak ze rondom bruin en haal ze uit de pan (hoeft niet door en door gaar te zijn nog).

Roerbak de ui, knoflook en paprika 2 minuten. Roer de tomatenpuree er door en voeg vervolgens de tomatenblokjes, kikkererwten en rode peper toe. Breng op smaak met een beetje zout.

Voeg de kip toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 30 minuten stoven (wel regelmatig roeren!). Als je het idee hebt dat de saus wel erg dik wordt, voeg dan wat water toe.

Serveer met couscous en bestrooi rijkelijk met koriander.

Eet smakelijk!

image_print

4 Comments

Loes 7 juli 2014 at 20:33

Eet jij de kikkererwten gewoon uit blik? Of kun je ze ook zelf koken? Heb ze nog nooit gegeten, behalve in kant-en-klare hummus;)
Ga het recept snel eens proberen!

Reply
Jessica
Jessica 7 juli 2014 at 20:51

Ik gebruik zelf uit gemak vaak kikkererwten uit blik. Nog beter zou zijn om ze zelf te koken, maar dan moet je ze ook al een avond van tevoren in water leggen en dat vergeet ik 9 van de 10 keer.

Reply
Eline 7 juli 2014 at 08:18

Ik ben niet zo dol op koriander, is het een gemis om t weg te laten?

Reply
Jessica
Jessica 7 juli 2014 at 09:44

Je kunt het uiteraard ook weglaten, maar ik vind het altijd wel een frisse smaak geven! Maar als je er niet van houdt, zou je er bijvoorbeeld ook een beetje citroensap overheen kunnen sprenkelen? Je moet het gewoon even uitproberen!

Reply

Leave a Comment