DinerEatGranenReceptenVlees

Kip Tikka Masala

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 april 2016 0 comments
Kip tikka masala

Vroeger at ik heel vaak Tikka Masala uit een potje, lekker dat ik dat vond. Zo’n pot saus waar dan stukjes kipfilet in dreven. Nu moet ik daar niet meer aan denken! Ik kan me de laatste keer dat ik het at ook niet eens meer herinneren, kan zo maar drie jaar geleden geweest zijn. Toen ik een paar weken geleden de Allerhande doorbladerde en daar een Kip Tikka Masala gerecht zag, had ik er ineens weer heel veel zin in. In de Allerhande maakten ze gewoon gebruik van een kant en klaar potje, maar daar doe ik natuurlijk niet meer aan. Nu dook ik gewoon zelf de keuken in om een portie van deze overheerlijke en romige saus te maken.

Het lijkt een behoorlijke lijst aan ingrediënten, en dat is het ook, maar je zult veel ingrediënten standaard in huis hebben. Daarbij is het ook makkelijk te maken en kun je het dus prima op een doordeweekse dag eten.

Voor 4 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 2 el garam masala
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 2 tl korianderpoeder
  • 5 tenen knoflook
  • 30 gram gember (flink stuk)
  • 1 rode peper
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 75 ml kookroom
  • 2 uien
  • 300 gram spinazie
  • 2 tomaten
  • blikje tomatenpuree
  • 1 tl Maizena
  • 250 gram rijst
  • verse koriander

Snijd de knoflook, gember en rode peper (verwijder zaadjes) heel fijn en meng deze met de kruiden. Schep de helft van dit mengsel door de yoghurt en zet de andere helft even apart. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng dit ook met de yoghurt. Laat dit een uur marineren.

Wanneer de kip een uur in de marinade heeft gelegen, schep je deze uit de yoghurt en bak je deze in een kleine koekenpan gaar. Fruit in een andere pan de ui met de andere helft van het kruidenmengsel. Roer de tomatenpuree er doorheen en vervolgens ook de gebakken kip en de yoghurtmarinade.

Schenk er nu 200 ml water en de kookroom bij en breng aan de kook. Laat heel kort even koken en klop ondertussen in een klein kommetje de Maizena met een klein beetje water tot een papje. Voeg dit toe aan de Tikka Masala en laat kort even meekoken, de saus dikt nu een beetje in.

Voeg de spinazie toe, deze slinkt vanzelf en voeg daarna de tomaat toe. Roer even kort door, en klaar is de Tikka Masala! Serveer met rijst en verse koriander.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 493 calorieën
33,2 gram eiwit – 59,5 gram koolhydraten – 12,6 gram vetten

image_print

Leave a Comment