DinerGranenReceptenVlees

Kip kerrie met champignons

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 februari 2016 10 Comments
kipkerrie met champignons

Vroeger maakte ik altijd kipkerrie uit een pakje, terwijl ik daar nu echt niet meer aan zou moeten denken. Het was al tijden geleden dat ik kipkerrie maakte, maar Marianne inspireerde me om weer eens een kipkerrie gerecht te maken. En zo ontstond onderstaand fantastische recept. Een beetje van Marianne en een beetje van mij!

Voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram prei
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram haricots verts
  • 1 blik kokosmelk light (400 ml)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • Handje cashewnoten

Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgende verpakking gaar.

Snijd de prei in halve ringen en spoel goed af. Laat even in een vergiet staan. Snijd nu ook de ui en knoflook fijn en bak samen met de prei op middelmatig vuur tot de groenten wat slinkt en glazig begint te zien. Snijd de champignons in vieren en voeg deze toe aan de groenten. Laat weer een paar minuten bakken.

Snijd kipfilet in kleine blokjes en voeg ook toe aan de groenten. Bak heel kort even aan en giet vervolgens de kokosmelk (goed schudden), de kerriepoeder en het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Dop de haricot verts, halveer ze en kook ze in een apart pannetje 6 minuten tot ze gaar zijn. Voeg deze op het laatste toe aan de kipkerrie.

Schep wat rijst op een bord, schep de kipkerrie eroverheen en bestrooi met wat cashewnoten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon (incl. 20 gram cashewnoten): 407 calorieΓ«n
23,7 gram eiwit – 37 gram koolhydraten – 17,8 gram vetten

kipkerrie met champignons

image_print

10 Comments

Karin 17 januari 2017 at 13:34

Het enige wat ik anders doe is de kipfilet in een aparte pan bakken en daarna pas toevoegen.
Er staat bij dat je de kipfilet moet toevoegen en heel kort even aanbakken. Maar dat moet toch wel gaar zijn en dan vind ik de prei/champignon en ui te lang opstaan.
Verder een heerlijk recept waar iedereen van smult!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 januari 2017 at 20:22

Ik laat het garen in het sausje omdat ik het lekker vind als de prei en champignon wat zachter is. Maar ieder zijn smaak, ben blij dat jullie er van gesmuld hebben!

Reply
Kady 26 september 2016 at 09:43

Net alvast gemaakt voor vanavond. Met spruitjes ipv boontjes.! Ziet er heerlijk uit.

Reply
Jessica 12 februari 2016 at 06:54

Gisteravond gemaakt en het was heerlijk. Ik heb zilvervliesrijst met linzen gebruikt.

Reply
Karina 8 februari 2016 at 23:16

Leuk recept! ik had zelf nog wortel en masala toegevoegd, was heel erg lekker.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 9 februari 2016 at 22:25

Dat is ook een goed idee, leuk om te horen!

Reply
Anja 6 februari 2016 at 19:58

Dit was een lekker en eenvoudig recept. Ik heb broccoli gebruikt in plaats van sperziebonen (vergeten te kopen….). Ga ik zeker vaker maken, jammie!

Reply
Marianne 4 februari 2016 at 17:04

Super leuk! Bedankt voor het delen :)

Reply
Margot 4 februari 2016 at 13:33

Oooh deze ga ik zeker maken!

Reply
Jildou 4 februari 2016 at 12:16

Jaa, dit vind ik zo lekker! Ik ga dit zeker op mijn to eat lijstje zetten

Reply

Leave a Comment