DinerEatReceptenVlees

Kip, broccoli en rijst

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 januari 2017 0 comments
Kip, broccoli en rijst

Maar dan anders! Kip, broccoli en rijst is typisch zo’n “bodybuilder” maaltijd. Weinig vet, veel eiwit en genoeg calorieën. Maar je moet toegeven, dat is wel een beetje saai. Door de kip lekker te kruiden en nog wat andere smaken toe te voegen wordt deze kip, broccoli en rijst een heerlijk maaltje. Ook nog eens makkelijk en snel klaar, dus ideaal voor doordeweeks.

Kip, broccoli en rijst

Voor 3 personen:

  • 300 gram kip
  • 200 gram broccoli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • Flinke snuf chilipeper
  • 150 gram rijst
  • 90 gram feta

Breng water aan de kook voor de broccoli en kook deze (in kleine roosjes) 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kip in kleine blokjes, snijd de ui en knoflook fijn. Meng de kipfilet met de ui, knoflook en kruiden in een ovenschaal. Giet de broccoli af en schep deze door de kipfilet heen. Halveer de cherrytomaatjes en schep ook deze door de kipfilet. Zet nu een half uurtje in oven.

Kook intussen de rijst volgens de verpakking gaar.

Schep de broccoli op de rijst en garneer met wat feta. Mocht je nog minder vet in je maaltijd willen dan kun je de feta weglaten, maar ik vind dit wel een extra lekkere smaak geven.

Voedingswaarde per persoon: 418,9 calorieën
35,4 gram eiwit – 45,2 koolhydraten – 9,5 gram vet 

Kip, broccoli en rijst

Kip, broccoli en rijst

Leave a Comment