ReceptenSoepVegetarisch

Kikkererwtensoep met spinazie en abrikozen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 november 2015 2 Comments
Kikkererwtensoep

Nu de herfst echt zijn intrede heeft gedaan staat er elke week een goed vullende maaltijdsoep op het menu bij ons. Ik heb zo mijn favorieten maar af en toe maak ik natuurlijk wel wat nieuwe recepten zoals deze kikkererwtensoep met spinazie en abrikoos. Zoet en pittig, zelfde reden waarom de zoete aardappelsoep mijn favoriet is. Gebruik gedroogde kikkererwten voor deze soep want deze hebben echt zoveel meer smaak dan kikkererwten uit blik.

Voor 4 porties:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten (leg deze 24 uur van te voren in een grote kom water)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram spinazie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl zeezout

Giet de kikkererwten af en kook ze in 2 liter water met een theelepel zout ongeveer 90 minuten. Zet op laag vuur en check af en toe want de kikkererwten gaan schuimen en dan kan de pan overkoken.

Fruit de ui en knoflook glazig in een soeppan en bak de chili en kaneel kort mee. Voeg de tomatenpuree en kookvocht van de kikkererwten (als ze klaar zijn) toe en roer goed door. Snijd de abrikoos klein, voeg ook deze toe en laat 5 minuten pruttelen.

Doe de spinazie en kikkererwten bij de soep en pureer tot een gladde, maar stevige soep. Roer als laatste het limoensap er doorheen en breng op smaak met zout indien gewenst.

Voedingswaarden per portie: 317 calorieΓ«n
16 gram eiwit – 52 gram koolhydraten – 3 gram vetten

Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

image_print

2 Comments

JudithVah 4 maart 2017 at 15:18

wh0cd386228 source

Reply
41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken 20 december 2016 at 09:15

[…] hier voor het hele […]

Reply

Leave a Comment