Lifestyle

Kijkje in de keuken van Merel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 januari 2017 1 Comment
kijkje in de keuken

Ik vind het altijd zo leuk om een kijkje in iemands anders keuken te nemen! Dat biedt mij altijd een hoop inspiratie, hoe iemand leeft, maar ook wat iemand leuk en lekker vind. En daarom wil ik proberen deze rubriek weer wat vaker terug te laten komen. Vandaag geeft Merel, ook wel bekend van De Groene Meisjes, een kijkje in de keuken!

Merel, groen meisje van 30, professioneel kattenvrouwtje en fulltime blogger. Woont in het toffe Rotterdam, probeert zo bewust mogelijk te leven en gaat graag en veel op reis. Grootste passie? Eten. Koken ook wel, maar vooral eten. :)

Vegan

Vegan leven vergt wat aanpassingen, maar is eigenlijk (juist) een heel eenvoudige manier van leven. Vegan koken kan echt super simpel. Je hoeft er niet voor naar speciale winkels en je hoeft er ook geen marterchef skills voor te hebben. Het enige wat lastiger kan zijn, is het sociale aspect. Niet overal waar je komt weten ze er even goed mee om te gaan en ook niet iedereen in je omgeving gaat het aanmoedigen. Maar ach, zo lang je in gedachten houdt dat het jouw keuzes zijn en dat we het niet altijd allemaal met elkaar eens hoeven te zijn… dan is het een kwestie van een beetje respect voor elkaar (! dus ook de vegan voor de niet-vegan) hebben en dan komt alles goed!

Koken voor anderen

Ik kan ontzettend genieten van uiteten gaan, maar ik wil het niet te vaak doen. Voor mijn blog eet ik al geregeld buiten de deur (wanneer ik bijvoorbeeld word gevraagd om een restaurant te reviewen,) dus het mag wel een beetje speciaal blijven. Ook is het niet overal even gemakkelijk om een echt lekkere vegan maaltijd te krijgen, dus soms is thuis eten ook gewoon lekkerder. Ik houd er vooral van om voor anderen te koken en het dan gezellig te maken, dus dat doe ik graag. En heel eerlijk? Niks zo lekker als een vrijdagavond met een bordje eten op schoot op de bank, wijn drinkend en tv kijkend. :) (in joggingbroek, uiteraard).

Favo recept voor vrienden

Mijn rode linzensoep, omdat echt íedereen die lekker vindt. Broodje en wat salade erbij, glas wijn, niks meer aan doen. Heerlijk! (je vindt het recept hier).

kijkje in de keuken

Inspiratie van Amerikaanse bloggers

De vegan Amerikaanse scene loopt vér vooruit op die van ons, dus daar kijk ik graag naar, bijvoorbeeld op Pinterest. Verder doe ik op reis altijd veel inspiratie op. Ik vind niks leuker dan om plaatselijke specialiteiten te proberen – waar ik ook ben – en om die gerechten dan vervolgens thuis na te maken. Lekker eten op reis is toch wel één van de allerleukste dingen om te doen!

Boodschappen bij ALDI & Marqt

Ik doe een keer of drie per week boodschappen, op verschillende plekken. Dat varieert van ALDI tot de biologische winkel, voor een paar speciale producten die ik nergens anders kan krijgen. Ik ga graag naar de markt, maar ook naar Marqt, ik kom graag bij speciaalzaakjes (vooral omdat ik het zo leuk vind om nieuwe producten te bestuderen,) maar ik koop ook veel bij de Turkse supermarkt, omdat het zo lekker goedkoop is. Kortom: overal en nergens dus!

Altijd in huis

Oeh, van alles! Maar vooral: veel groenten, soja yoghurt, kikkererwten en linzen, verse koriander, nootjes, avocado’s als het even kan, rijpe bananen, pasta, wraps, rijst, noodles, havermelk voor in mijn koffie, koffie!, havermout en vriezerfruit.

kijkje in de keuken

Onmisbaar in de keuken

Verse koriander, gerookt paprikapoeder, mijn Vitamix blender, mijn mintgroene Smeg koelkast, een french press om koffie mee te zetten en kommen. Ik eet praktisch alles uit kommen en ik heb ze dus in allerlei vormen en maten!

Droomkeuken

Ik heb nu echt een mini keuken en ik droom van een keuken met een kookeiland, met alles erop en eraan. En waar je dan omheen kunt zitten met elkaar, alsof het een bar is. Ook wil ik heel graag een keuken waar mijn pride and glory – mijn mintgroene Smeg – ín past. Mijn koelkast staat nu namelijk om de hoek van de keuken, omdat de keuken zo klein is dat het niet past om hem erin te zetten.

kijkje in de keuken

Geen trek na het koken

Ik heb vaak na het koken al geen trek meer. Dat is een combinatie van tussendoor te veel proeven en de hele tijd in die kooklucht staan – vaak heb ik dan al genoeg gehad.

Uitgebreid ontbijt

Mijn lievelings maaltijd om te maken is het ontbijt. Ik hou van het hele ritueel: koffie zetten, vers sapje, havermout uit de oven maken – dat je huis dan zo lekker gaat ruiken. En de boel dan gezellig opdienen, met vers fruit en een brandend kaarsje erbij… Kortom: dat zijn mijn lievelingsmaaltijden om te bereiden!

Foto credits: Aline Bouma

Thanks Merel, leuk dat we een kijkje in jouw keuken en eetgewoonten mochten nemen :) 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Helga 14 januari 2017 at 18:09

Oh wat leuk! De linzensoep ga ik ook gauw eens proberen!

Reply

Leave a Comment