Lifestyle

Kijkje in de keuken van Charlie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 februari 2017 0 comments
Charlie's kitchen

Charlotte ken ik via persevenementjes; een super gezellige en vrolijke jonge vrouw. Iemand waar ik heel blij van word, en van wie ik graag de blogjes en mooie foto’s bekijk. Omdat Charlotte een echte keukenprinses is, moest ik haar natuurlijk wel vragen of we een kijkje in haar keuken mochten nemen. En ja hoor, dat mocht!

Charlotte: “Een vriendin vroeg waarom ik mijn lekkere recepten niet ging delen op Instagram. Instagram? Wat is dat? Ik was echt een social media debiel en doe er weken over voordat ik iets begrijp. Gelukkig was ze heel geduldig en zo is Charlie’s Kitchen langzaam ontstaan. Het begon met hier en daar een gezonde voeding post, toen wat sport foto’s en een jaar later ook maar een Facebook pagina en eigen website. Dit is leuk!”

Ik zal mij nog even kort voorstellen

Ik ben Charlotte, 29 jaar en woon in Zaandam. Mijn leven speelt zich af in en rondom de keuken. Ik ben dol op eten, lekker koken en samen met anderen hiervan genieten. Sinds januari 2017 is Charlie’s Kitchen fulltime mijn werk. Ik heb mijn baan opgezegd en volg mijn hart. Ik deel dagelijks op mijn site nieuwe recepten, persoonlijke blogs, reviews en hotspots. Daarnaast ben ik offline ook actief. Ik geef workshops over voeding, dromen najagen en ben Charlie’s Daghap gestart.

Charlie's kitchen

Life is a kitchen

Ik ben opgegroeid in de keuken, mijn moeder houdt ook enorm van koken en geregeld waren er vrienden over de vloer om te genieten van haar kookkunsten. Met verjaardagen stonden we altijd in de keuken, de gezelligste plek! Zeker mijn favoriete moment, lekker met een wijntje, hapjes en goed gezelschap in de keuken goede gesprekken hebben. LOVE IT!

Maar ook hier in huize Zaandam komen geregeld vrienden over de vloer om lekker te eten. Het liefste maak ik altijd een tafel vol lekkere hapjes. Maar de laatste tijd ben ik erg fan van mijn stoofpotjes met lamsvlees. Ook dit is weer heerlijk met wijn :D. Ik kan uren kookboeken doorbladeren of het internet af surfen voor inspiratie.

Back to basic

Ik vind de basis in de keuken erg belangrijk. Om vers en smakelijk te kunnen koken heb je goede producten nodig. Ik heb een plank vol met verse kruiden, een la vol met pasta en rijst, een kastje vol met rijstwafels en uiteraard een mand vol met verse groenten en fruit. Wat heb ik eigenlijk niet standaard in huis? Uiteraard mag chocola (met praline) en pindakaas ook niet ontbreken, mijn heerlijke guilty pleasures! Is het een gekke gewoonte om pindakaas te smeren op je stukje chocola en dat op te eten? Dit doe ik altijd stiekem in de keuken als ik me heb voorgenomen niet meer te snoepen. Een voornemen wat altijd maar een uur duurt…

Ik ben overigens getrouwd met mijn keukenmachine, vorig jaar gehad van Sinterklaas. Beste cadeau EVER, je kan hier werkelijk alles mee. Van taarten maken tot soep, deeg, groenten fijn snijden. Aangezien ik veel kook voor mijn website zorgt deze keukenmachine ervoor dat er tijd wordt bespaard. En het is gewoon lekker makkelijk!

charlies's kitchen

Plannen en lijstjes

Je kan je voorstellen dat met zoveel recepten, koken en foto’s maken ik het best druk heb. Een planning is voor mijn enthousiaste hoofd dan ook heel belangrijk. Ik ben helemaal van de lijstjes, wat heb ik nodig, hoe wil ik dat het eruit komt te zien en hoe ga ik het maken? Altijd leuk als ik aankom bij de Albert Heijn, ik ben het meisje met het gigantische boodschappenlijstje (a4) die altijd doordeweeks overdag komt als het rustig is. Daarna alles inpakken in boodschappentassen, aan mijn stuur van mijn fiets hangen en naar huis fietsen. Een workout opzich!

Charlie's kitchen

Op een onbewoond eiland

Nu heb ik deze prachtige keuken laten zetten in het huis wat wij 3 jaar geleden hebben gekocht. Maar stiekem droom ik nog van een prachtig kookeiland, past helaas niet in dit huis. Ben bang dat ik toch ooit wil verhuizen, ik ben nou eenmaal iemand die dromen najaagt. En de keuken met gigantisch kookeiland waar heel veel mensen aan kunnen hangen staat toch best hoog op mijn verlanglijstje!

Leuk dat we met je mee mochten kijken Charlotte! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment