Persoonlijk

Hi vanuit Karma Surf Retreat Algarve!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 mei 2017 1 Comment
Karma surf retreat algarve

Je hebt het vast niet gemist, ik ben in mijn eentje naar Portugal afgereisd voor een Surf & Yoga Retreat. Alleen! En ik vond het best spannend kan ik je vertellen. Ik ben namelijk nog nooit alleen weggeweest, maar door omstandigheden kwam dat nu zo uit. Waar ik eerst superveel zin in deze reis had, kreeg ik toch behoorlijk wat zenuwen toen de vertrekdatum naderde en de dag voor ik zou vertrekken wilde ik eigenlijk toch liever thuis blijven. Inmiddels zijn we halverwege de week, tijd voor een kleine update dus omdat ik weet dat jullie daar nieuwsgierig naar zijn.

Hoe bevalt het alleen reizen?

Om maar met de deur in huis te vallen, ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Geen rekening houden met anderen en gewoon doen waar ik zelf zin in heb. Een deel van de dag hebben we een programma – dat vind ik wel prettig – maar de middagen en avonden zijn vrij te besteden. Ik merk dat ik veel meer open sta voor nieuwe dingen. Normaal gesproken ben je samen met iemand (of meerderen) en sluit je je onbewust waarschijnlijk toch een beetje af voor wat er om je heen gebeurt. Nu neem ik alles goed in mij op en merk ik dat leuke kansen zich voordoen. Zo liep ik de eerste dag een trail van 13,5km met Jamie, de host van Karma Surf Retreat Algarve. Als ik samen met een vriendin was geweest had ik nooit deze toffe trail gedaan want dan waren we gewoon zelf een klein stukje gaan lopen. Nu liet Jamie mij de omgeving zien, vertelde mooie verhalen en liepen we een pittige 13,5km. Ook vind ik het leuk om met de andere gasten te kletsen en heb ik er helemaal geen moeite mee om bij hen aan tafel te schuiven.

En hoe lekker is het dat ik als we terug komen van surfen gewoon zelf kan bepalen of ik even een powernapje ga doen, lekker bij het zwembad ga liggen of een stukje ga wandelen?

Karma surf retreat algarve

Een afgelegen, prachtige villa

De villa waar we verblijven staat op een golf resort. Een prachtige villa met ruime kamers, een mooi zwembad en een heerlijke tuin met talloze plekjes waar je kunt zitten. De villa heeft vijf kamers die je al dan niet deelt met iemand. Omdat we deze week niet met zo’n grote groep zijn (slechts vier deelnemers) heb ik een kamer voor mijzelf en dat vind ik stiekem wel erg fijn. De villa ligt wel behoorlijk afgelegen van de bewoonde wereld, de supermarkt is al 30 minuten lopen. Een auto was geen overbodige luxe geweest, als ik nog een keer terug ga, zou ik deze wel huren. Nu is het een beetje behelpen met taxi’s, maar dat is prima als je die kan delen met wat mensen.

Karma surf retreat algarve

Van beginner tot pro surfer

En dan natuurlijk waarvoor ik ben gekomen, het surfen! Hoe bevalt dat? Op het moment van typen hebben we twee lessen gehad (edit: drie lessen) en ik ben echt nog een absolute beginner. Gelukkig ben ik niet de enige en blijkt dat de rest ook nog nooit heeft gesurfd. Doordat we met zo’n klein groepje zijn, hebben we ook de luxe dat we twee teachers tot onze beschikking hebben: Duarte en Juõu van Neptunos Surf School. Twee toffe surfers die super veel geduld hebben en alles stap voor stap uitleggen. Per dag bekijken ze wat een geschikte spot is. De eerste dag gaan naar een afgelegen strandje waar we kunnen oefenen op de gebroken gevolgen, de zogenaamde white waves. Het uiteindelijk doel is natuurlijk een echte green wave te pakken maar ik ben blij dat we klein beginnen. Ik moet aan zoveel dingen denken, maar toch lukt het me om de eerste dag al te staan. Iets wat bij veel mensen nog niet lukt vertelt Duarte mij, dus ik ben best een beetje trots op mezelf :) De tweede dag gaan we naar een andere spot waar we weer op de gebroken golven oefenen. Aan het einde van de les ben ik blijkbaar zo ‘gevorderd’ dat ik al mag proberen a little green wave te pakken. Met een beetje hulp van Juõu word ik in de goede richting geduwd en lukt het me om op te staan. Wat is dit tof! De surfsessies duren zo’n 2 à 2,5 uur, maar daarna ben ik ook wel gesloopt hoor.

Karma surf retreat algarve

Yoga ter ondersteuning

De yogalessen zijn deze week echt ter ondersteuning van de surflessen. Twee keer per dag staat er een yogales geprogrammeerd die afwisselend gegeven worden door Igor en Jenny. ’s ochtends eentje om de spieren op te warmen en ’s avonds eentje om juist te herstellen. De ochtend yoga vind ik erg rustig – iets te rustig – maar misschien komt dat omdat ik meer gewend ben. Toch merk ik dat het na een nacht slapen fijn is om de spieren te stretchen en op te warmen. De avondlessen zijn Yin Yogalessen en deze vind ik echt super. Ik merk dat ik Yin yoga fijn vind, lange tijd in dezelfde positie en zo merken dat je steeds een beetje dieper kunt gaan. Het is een goede aanvulling op het surfen.

Karma surf retreat algarve

Gezond en vers eten

En dan last but not least, het eten! Het eten is fantastisch! Bij de reis inbegrepen zit ontbijt en lunch. Deze wordt elke dag vers bereid. Het ontbijt bestaat uit vers fruit, havermoutpap, yoghurt, scrambled egg, kaasjes, verse sappen en zo kan ik nog wel even door gaan. Het is echt heerlijk eten. Ook de lunch is goed verzorgd. Elke keer als we terug komen van het surfen staat er een heerlijke lunch op ons te wachten. Van quinoa salade tot een bloemkoolcurry. De lunch is altijd vegetarisch, maar dat is helemaal niet erg. Verder stond er bij aankomst een overheerlijke barbecue op ons te wachten en hebben we halverwege de week nog een seafood barbecue. De overige avonden kun je zelf bepalen wat je gaat doen; uit eten of thuis in de villa koken. Ik heb tot nu toe beiden gedaan.

Karma surf retreat algarve

Waar heb ik geboekt? 

Op Instagram kreeg ik al diverse vragen waar en hoe ik heb geboekt. Ik heb Karma Surf Retreat via Google gevonden en na wat heen en weer mailen besloten om de Algarve villa te boeken. Ik ben ontzettend blij dat ik voor deze villa heb gekozen, iedereen is zo aardig! Prijzen starten vanaf €800 wat ik dus helemaal niet duur vind als je nadenkt over wat je er voor terug krijgt: 7 dagen accomodatie, 5 dagen surflessen van 3 uur incl materialen, 5 dagen 2x yogalessen, ontbijt & lunch en twee keer een bbq. Plus een super mooie villa en lieve hosts. Ik kan het iedereen aanraden en denk serieus dat ik volgend jaar weer ga :)

Karma surf retreat algarve

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Dagboek – Weekje Surf & Yoga Retreat - Eat.Run.Love. 22 mei 2017 at 06:30

[…] mijn ervaringen, tips en foto’s van afgelopen week. Je kon het een en ander ook al lezen in mijn “Hi vanuit Algarve” […]

Reply

Leave a Comment