DinerReceptenVis

Kabeljauw uit de oven

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 augustus 2015 1 Comment
kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven is een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond. Het is zo bereid, en daarnaast zeer smaakvol, gezond en koolhydraat arm. Wanneer je een beetje op de inname van koolhydraten wilt letten dan eet je dit zonder rijst, anders kun je er een beetje rijst bij maken.

Voor 2 personen:

  • 200 gram kabeljauw
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 4 plakjes citroen
  • 1 tl tijm
  • peper en zout
  • evt. rijst
  • aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg een twee grote stukken aluminiumfolie op het aanrecht en maak op beiden een berg spinazie. Leg daar de kabeljauw op en bestrooi met peper, zout en de tijm. Leg op elk kabeljauwfilet 2 plakjes citroen. Halveer de tomaatjes en snijd de ui in ringen. Drapeer deze om de kabeljauwfilet heen.

Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er een pakketje ontstaat.

Zet 25 minuten in de oven tot de kabeljauw mooi wit is.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 128,7 cal – 20,8 gr eiwit – 7,3 gr koolhydraten – 1,4 gr vet

kabeljauw uit de oven kabeljauw uit de oven

image_print

1 Comment

Couscoussalade met venkel, sinaasappel en kabeljauw - Eat.Run.Love. 14 september 2016 at 22:30

[…] – Spaghetti met venkel en courgette – Zalm met zoete aardappel en venkel – Kabeljauw uit de oven – Risotto met venkel en […]

Reply

Leave a Comment