Hotspots & Travel

Jetties || Haarlem

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 oktober 2017 0 comments
Jetties haarlem

Vorige week was een dagje in Haarlem met mijn moeder. We gaan hier regelmatig heen en hebben een aantal vaste adresjes om heen te gaan. Maar Jetties was ik nog nooit geweest. Dit leuke tentje zit op weg van station naar de stad (als je lopend bent). Ik was er al vaker langs gelopen, maar het was er nog nooit van gekomen om er ook naar binnen te gaan. Nu kwamen mijn moeder en ik rond lunchtijd aan op station, dus wilden we eerst lunchen. Mooi moment dus om naar Jetties te gaan.

Goed eten dat lekker smaakt

Toen ik binnenkwam kreeg ik een beetje een kantinegevoel, maar op een positieve manier. De zaak is behoorlijk groot en er is een grote bar waar je zelf producten kunt pakken, waar de kassa is en waar een grote ijsbar staat. Zoals ze zelf communiceren: ons idee is simpel; goed eten dat lekker smaakt. En dat is zeker het geval. Bij Jetties kun je aan een tafeltje gaan zitten, maar er is geen bediening. Het is de bedoeling dat je zelf aan de bar je lunch bestelt (en direct afrekent), je krijgt dan een zoemer mee die afgaat zodra jouw eten klaar is. Dit kun je dan bij de keuken ophalen. Overigens werden de drankjes bij ons wel aan tafel geserveerd, maar ik kan me voorstellen dat dit afhangt van hoe druk het is. Het voordeel is dat je op deze manier nooit te lang hoeft te wachten en er minder personeel nodig is, waardoor de prijzen ook vriendelijk zijn.

Jetties haarlem

Op de menukaart bij Jetties staan vooral veel broodjes van gerookte makreelmousse met sinaasappel en wakame tot lauwwarme beenham met huisgemaakte eiersalade. De keuze voor broodjes is reuze. Daarnaast staan er een paar salades op het menu en is er een behoorlijke lijst aan burgers en pasta (voor ’s avonds). De broodjes zijn rijkelijk belegd, goed van smaak en doch eenvoudig. Verwacht hier geen hoogstaande, luxe lunch, maar een betaalbare, vullende en lekkere lunch. Perfecte bodem voor een middagje shoppen.

De taarten en ijs hebben wij niet geproefd, maar ik hoorde van een vriendinnetje later dat de chocoladetaart goddelijk is. Ook het ijs zag er fantastisch lekker uit. Kortom, een leuk adresje om te onthouden wanneer je lekker wilt lunchen tijdens een dagje shoppen.

Jetties
Kruisweg 57

Haarlem

Jetties haarlem Jetties haarlem Jetties haarlem

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment