EatReceptenSoepVegetarisch

Italiaanse tomatensoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 maart 2018 0 comments
Italiaanse tomatensoep

Wat ik dus echt heerlijk vind is om aan het begin van het weekend een pan soep te maken waar ik dan de rest van het weekend (of zelfs het weekend daarna) tijdens de lunch van kan eten. Versgebakken brood en een lekker smeersel erbij en ik ben een gelukkig mens. Afgelopen weekend maakte ik een hele grote pan met Italiaanse tomatensoep waar ik samen met vers afgebakken brood en Flora gezouten van heb gesmuld. Nu hoor ik je denken; Flora, wat is dat? Ik kende het ook niet, maar het is een nieuw merk in het supermarktschap met plantaardige spreads. Flora Smeerbaar is gemaakt van een unieke blend vanĀ  Shea-, kokosnootolie, amandelpasta en een hintje zout. De amandelpasta zorgt voor een subtiele notige smaak en is een heerlijk plantaardig alternatief voor boter. Daarnaast is het 100% natuurlijk. Een echte aanrader op een vers stukje brood! Maar eerst het recept voor deze Italiaanse tomatensoep!

Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Een grote pan (ca 6 flinke kommen)

  • 1200 gram romatomaten
  • 1 grote paprika (200 gram)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 bouillonblokjes
  • 150 gram mascarpone of sojaroom om er een 100% plantaardig recept van te maken

Snijd de tomaten, paprika, ui en knoflook grof en doe deze in een grote soeppan. Voeg de kruiden, 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe en laat een half uurtje pruttelen.

Pureer de soep met 150 gram mascarpone of sojaroom en klaar is kees! Ik vries de helft van deze soep in zodat ik er nog een weekend van kan genieten. Serveer met vers brood en Flora spread.

Flora is exclusief te koop bij de Albert Heijn en verkrijgbaar in een gezouten en ongezouten variant. De producten zijn 100% plantaardig en daarmee niet alleen lief voor jezelf, maar ook voor het milieu en dieren.

Italiaanse tomatensoep

*Dit artikel is in samenwerking met Flora tot stand gekomen*

Leave a Comment